Skillnaden mellan Mastaba och PyramidMastaba vs Pyramid

När en person dör, är han vanligtvis begravd i en grav. I olika delar av världen, människor har olika sätt att begrava sina döda. Hinduer praktiken kremering medan andra människor begrava sina döda i burkar eller hängande kistor. I Egypten, begravde de sina döda enligt strukturer såsom mastabas och pyramider.

En mastaba är en platt tak och rektangulära forntida egyptiska grav där de flesta av forntida Egypten 'viktigaste människor är begravda. Senare kan det också användas som begravningsplats för vanligt folk. Den är gjord av sten eller lera tegel som är anordnade på ett sådant sätt att de lutar utåt. på utsidan liknar en bänk, därav namnet 'mastaba' som på arabiska betyder en 'bänk av lera.' termen betyder också 'hus för evigt' eller 'evig hus' med hänvisning till dess funktion som en sista viloplats för de döda.

Det är vanligtvis 30 fot hög med minst 2 kammare. En kammare har en falsk dörr och fungerar som ett kapell för erbjudanden där familjemedlemmar och präster erbjuder mat och andra saker för den avlidne. En annan är dold och innehåller en staty av den avlidne. Under senare år, användning av mastabas som gravar för Egypten 'elit slutade, och de har använts som gravar för vanligt folk. Pyramiderna har ersatt mastabas som gravar för Egypten' s härskande klass och faraonerna.

En pyramid är en triangulär struktur som konvergerar på en enda punkt. Det vanligaste utförandet av pyramiden är kvadrat pyramid med fyra triangulära ytterytor och en kvadratisk bas fastän pyramider kan även vara trilateralt eller någon polygon form. Pyramiderna kan hittas i varje del av världen, med den tidigaste har återfunnits i Mesopotamien. I Mexiko, gamla indianerna byggde pyramider med Solpyramiden som världens 'tredje största pyramidstruktur.Pyramiderna finns också i Kina, Sudan och Kanarieöarna, men de mest kända och största pyramiderna finns i Egypten. Egypten har mer än 135 pyramider med den stora pyramiden i Giza som den största. De är gjorda av tegel eller sten som är staplade på ett sådant sätt att det mesta av strukturen 's vikt är koncentrerad nära marken med mindre material på toppen gör dem stabila och hållbara.

Det finns mycket få mastabas som överlevde jämfört med pyramider främst på grund av de material som används för att konstruera dem. Lera tegel används i mastabas är inte lika hållbart som de stenar eller tegelstenar som används i byggandet av pyramiderna.

Sammanfattning:

1. En mastaba är en gammal egyptiska grav som är gjord av lera tegel eller stenar medan en pyramid är också en forntida egyptiska grav som är gjord av sten eller tegel.
2. En mastaba är rektangulär form medan en pyramid är triangulär till formen.
3. Båda användes som gravar för Egypten 's elit. Medan mastabas användes senare för vanligt folk, pyramiderna var uteslutande för Pharaohs och Egypten' s härskare.
4. mastabas har platta tak medan pyramider har påpekat tak.