Skillnaden mellan Zabiha och HalalZabiha vs Halal

Zabiha anses vara den lämpligaste och mest korrekta sättet att slakta djur för konsumtion enligt föreskrifterna i Koranen. Zabiha är det sätt som definierar hur djuren skall slaktas på ett humant sätt.

Halal anses legitim och laglig enligt den islamiska trossatser, och tros vara i stort sett en human metod för djurslakt. Muslimerna följa starkt läror Koranen, och enligt Koranen, bör alla levande varelser ges respekt och vänlighet, således, medan slakt, säkerställs att djuret inte genomgår allvarlig smärta och lidande. Halal är en snäll och barmhärtig sätt att slakta djur. Per Shariah, bör muslimer endast konsumera Halal kött, och varje slakt fabrik måste uppfylla de villkor som Halal certifieraren.

I Zabiha finns flera djur som de kamel, gräshoppor och olika havsdjur anses som dåligt och är förbjudna enligt islamisk lag. På detta sätt, är djur som slaktats med en snabb och djup snitt, med hjälp av en vass kniv som skär halsvenen av bytet. Det är den mest laglig väg för konsumtion av kött, och är baserad på de olika bud de islamiska förhållanden. De förhållanden som beskrivs i Zabiha följs strikt muslimer.Enligt Halal regler är slakt avsedd att ske på ett sådant sätt att det orsakar minimal smärta och lidande för djuret. Den person som slaktar djuret måste vara en mogen och klok muslim, och förstå alla regler och principer för Halal sättet att slakt.
Islam förbjuder konsumtion av kött från djur som avlivas medan något annat namn reciteras annat än Allahs namn. Genom att recitera Allahs namn under slakten de söker gud 'tillåtelse att döda djuret för att upprätthålla liv.

Slakten ska godkännas av flera religiösa myndigheter. Ett annat villkor är att när slakt görs djuret bör vara vänd mot Qibla, som är den riktning där Mecka ligger.

Sammanfattning: