Skillnaden mellan samväldet och statenCommonwealth vs State

En samvälde definieras som ett substantiv som hänför sig till en kropp av människor som politiskt anordnas under en enda regering. Det kan också hänvisa till en federation eller grupp av stater med gemensamma intressen och mål. Det är ett område som är ockuperat och styrs av personer med en viss nation. Ett exempel är det brittiska samväldet som består av flera nationer som är kolonier eller är före detta kolonier i det brittiska imperiet som Australien och Nya Zeeland.

I USA, är fyra stater även kallad commonwealths bortsett från dess associerade territorier som inkluderar Puerto Rico och Nordmarianerna, som också kallas commonwealths. De fyra länder som officiellt kallas commonwealths är Pennsylvania, Kentucky, Virginia, och Massachusetts. De är inte nämns officiellt som stater, en term som hänvisar till områden som är ockuperade och kontrolleras av regeringen i en viss nation. En stat hänvisar också till en grupp av politiskt organiserade personer under en regering som de som omfattar USA.

Förenta staterna består av femtio stater och flera områden, men fyra av dessa stater och två territorier officiellt kallas commonwealths men det finns egentligen ingen skillnad mellan de fyra commonwealths och andra stater. Kentucky, Virginia, och Massachusetts var härdar av revolution, med stolthet i deras kamp mot det brittiska styret. De avgick från unionen och anpassade namnet 'samväldet' för att visa skillnaden i regeringen.

När Förenta staterna bildades de, tillsammans med Kentucky, behöll sin titel som commonwealths i stället för att anta begreppet 'stater.' Även ett annat namn, de åtnjuter samma privilegier som de andra staterna.Fallet med Puerto Rico och Nordmarianerna, å andra sidan, är en helt annan sak. Medborgare i dessa två Commonwealth områden, även om de amerikanska medborgare, har ingen röstrepresentation i kongressen och får inte rösta i presidentvalet. Även om de betalar sociala avgifter och är berättigade till federala välfärd, inte USA Internal Revenue Code inte tillämpas på dem. Dessa skillnader, men är ett resultat av att de är områden eller kommanditdelägare med USA och inte på grund av sin status som commonwealths.

Sammanfattning:

1. En samväldet är en politiskt organiserad kropp av människor som är under en regering medan en stat är ett territorium som kontrolleras och regleras av en viss nation.
2. Exempel på commonwealths är medlemmarna i det brittiska samväldet som Australien och Nya Zeeland och de fyra stater i USA består av Pennsylvania, Kentucky, Virginia, och Massachusetts medan exempel på stater är de andra 46 stater i USA som Alaska och Kalifornien .
3. Vissa associerade territorier i USA kallas också commonwealths, men ingen kallas stater eftersom de inte njuta av alla privilegier som andra stater har.