Skillnaden mellan slottet och slottetSlott vs. slottar

Över hela världen finns det borgar och slott som ses som några av de vackraste och historiska byggnader i världen. Medan ordet slott och palats har använts omväxlande, det finns betydande skillnader mellan de två arkitektoniska strukturer.

Slott först dök upp i historien mellan den 9: e och 10: e århundradet i Mellanöstern och Europa. De byggdes som en symbol för makt bland den omgivande marken, liksom en plats där adeln kan skyddas från hotande angrepp. Palats är mer framträdande i hela världen och går längre tillbaka än slott till tider av grekerna och romarna. Skapad för hus kungligheter och dignitärer, var palats konstruerade för genomarbetade och extravagant levande, inte motstå någon form av krigföring.

Strukturellt slott har funktioner som är gemensamma för de flesta andra slott. Vallgravar, gatehouses, håller, och pil slitsar i väggar är alla allmänt sett i slott arkitektur. Dessa funktioner har inte skapats för arkitektoniska ändamål, snarare för att hjälpa de stridande bör fientliga trupper omger slottet. Ett palats dock tänkt att införliva arkitektoniska detaljer som kommer att lägga till elegans i hemmet. Eftersom varje slott är gjord för att anpassa till ägaren som bor inom det inte finns några strukturella likheter mellan var och en, snarare utforma metoder som kan införlivas för att göra hemmet mer tilltalande.Slott kan byggas ut av olika material. Gemensamt för alla slott är tjocka väggar av sten eller tegel, medan vissa tidiga slott gjordes av timmer. För att behålla kontrollen över sina resurser, var slott byggdes i områden där herre eller kung kan ha störst inflytande över folket. Palats införlivas mer genomarbetade material än slott, med hjälp av marmor för golv och väggar, plattor för dekoration, och även guld som en trimning. En sant uttryck för finansiella förmögenhet ett palats var normalt byggd i ett naturskönt område eller en centrum för alla att pryda.

Vissa slott och borgar fortfarande uppehållit sig i den ursprungliga skaparen, en medlem eller deras familj, eller annan hög rankning kung, drottning, diplomat, eller statlig ledare. Idag, borgar och slott om den inte används är museer och vissa hotell, det som återstår sant är att alla är fortfarande historiskt intressanta platser.

Sammanfattning:
1. Palats har varit i bruk i hela världen och sedan urminnes tider. Slott är typiskt sett i Mellanöstern och Europa och blev i bruk i den 9: e århundradet.
2. Slott är skapade för att motstå en fientlig attack. Palats var avsedda för lugn levande, inte krig.
3. Slott var utformade för att bekämpa strider och hade drag gemensamma försvar i krigstid. Palats är av varierande utformning och skapades för att vara arkitektoniskt tilltalande för ögat.
4. Slott är byggda av sten eller tegel för styrka. Palats var dekorerad med marmor och guld för överklagande.