Skillnaden mellan Korea och Kanada 

kanada

Korea vs Kanada

Kanada ligger i nordamerikanska kontinenten, och Korea ligger i den asiatiska kontinenten.

Kanada ligger norr om Amerika, och occipies ett betydande område i denna region. Till väster om Kanada, är Atlanten, och i öster är Stilla havet. I norr sträcker Kanada till Ishavet och i söder, ligger USA. Korea ligger i den koreanska halvön, med Kina som gränsen i nordväst, och Ryssland i nordöst. Korea Strait skiljer Korea från Japan.

Kanada är en federation bestående av provinser och territorier. Det styrs av en parlamentarisk demokrati, med en konstitutionell monark. Korea består av två länder ',' Sydkorea (Republiken Korea) och Nordkorea (Demokratiska folk 's Republiken Korea). Seoul är huvudstad i Sydkorea, och Pyongyang är huvudstad i Nordkorea.

Kanada är ett mångkulturellt land, med engelska och franska som de officiella språken. Båda de två Koreran länderna har koreanska som sitt officiella språk.

När man talar om historien om Korea, den ursprungliga människor som hämmade regionen var från södra centrala Sibirien. I den 19: e århundradet, Korea blev föremål för kolonisering. Japan fogat Korea 1910, och det förblev med dem fram till andra världskriget. Efter detta krig, var Korea delas längs den 38: e parallellt. Den norra regionen föll under den sovjetiska ockupationen, och söder föll under allierade länder.Kommer till historien om Kanada, var det bebos av aboriginerna. I slutet av 15-talet, Storbritannien och Frankrike koloniserade Kanada. År 1867, regeringsformen banade väg för en Confederation under namnet Canada.

När man talar om etymologi är Korea härrör från Goryeo, som hänvisar till den gamla Goguryeo kungariket. Kanada belived att ha härletts från 'Kanata', St Lawrence Iroquoian, som betyder 'by'.

Sammanfattning:

1. Kanada ligger i nordamerikanska kontinenten, och Korea ligger i den asiatiska kontinenten.

2. Kanada är en federation, bestående av provinser och territorier. Korea består av två länder ',' Sydkorea (Republiken Korea) och Nordkorea (Demokratiska folk 's Republiken Korea).

3. engelska och franska är de officiella språken i Kanada. De två Koreran länderna har koreanska som sitt officiella språk.