Skillnaden mellan Islam och BuddhismIslam vs buddhismen

När det gäller några av de stora religionerna i världen, en massa människor är skeptiska, eller till och med rädda för något som de inte vet mycket om. Här kommer vi att försöka göra sig av med några av de vanligaste missuppfattningarna om de två vanligaste religionerna i världen: Islam och buddhismen.

Låt oss först 'oss ta en titt på vad islam som en religion, handlar om. Det' s baserad på religiös bok Koranen 'en, och den bokstavliga betydelsen av namnet är' underkastelse inför Gud '. En muslim, därför är någon som lämnar sig till Gud.

Baserat på Islams läror som en religion, det finns fem arbetsuppgifter som muslimer måste öva i samhället '' och detta är vad islamisk lag kretsar kring. Islam är en dominerande religion i Mellanöstern, vissa delar av Asien, och Nordafrika. Indonesien är den största muslimska landet i världen, med omkring 13% av befolkningen praktisera islam religion. Arabländerna och de i den indiska subkontinenten har också en hög andel muslimer.

Vad om buddhismen? Där Islam är baserad på Allahs ord, är buddhismen baserat på ord av Buddha, eller Siddharta Gautama. Mer än att vara en religion, är buddhismen en filosofi som omfattar en mängd olika traditioner, metoder och övertygelser. Där muslimer har islams fem pelare, buddister tror på de två stora grenar av buddhismen, som inkluderar Theravada, eller 'The School of fläder', och Mahayana, som är 'The Great Vehicle'. Buddhismen är en allmänt praktiseras religion i Sydostasien och Sri Lanka.

Nästa, låt 'oss ta en titt på tydliga skillnader mellan de två religionerna. Buddhismen endast införde begreppet Gud i de senare läror, medan muslimer tror på en Gud kallas Allah. Buddhister tror också att de åtgärder som en person är beroende på hans frälsning '' medan islam inte tror på frälsning.Buddhismen inte fokusera för mycket på gott och ont '' medan Islam anser Allah vara skaparen av universum, samt vara källan till allt som är gott och ont. Slutligen är karma något som buddhister tror på när man talar om evigt liv '' medan Islam 'syn på det är att evigt liv beror på verk av en person i hans eller hennes nuvarande liv när du följer den islamiska väg.

Sammanfattning:

1. Islam fokuserar på islams fem pelare, medan buddhismen har två huvudgrenar som inkluderar Theravada och Mahayana.

2. Islam är en religion som anser Allah att vara Gud, medan buddhismen endast införde begreppet Gud i sina senare läror.