Skillnaden mellan indisk muslimska och arabiska muslimskaIntroduktion

Trots anspråk på att tillhöra ett universellt broderskap eller Umma, det enda gemensamma om muslimer är användningen av ordet 'Allah' för att ta itu med Gud, som anhängare av Profeten Muhammed [PBUH] 1 och hans läror och praxis och i deras anslutning till den heliga bok Koranen. Det är stor skillnad mellan indiska muslimer och arabiska muslimer.

Race

Den grundläggande skillnaden mellan de två är loppet. Indiska muslimer är ättlingar till den hinduiska Arya ras som skiljer sig från araberna i ansiktsdrag, hudfärg, kroppen resning och kroppsspråk. Indiska muslimer som har gått för sysselsättningen i den arabiska halvön har klagat av rasdiskriminering och som såg ned på av araber som underlägsen.

Språk

Indiska muslimer talar ett av de indiska språk som modersmål beroende på vilken del av Indien de är födda i. Arabiska muslimska å andra sidan talar arabiska språket som är hans eller hennes modersmål.

Klänning

Den indiska Muslim har sin egen distinkta klänning. I norra Indien de brukar klä sig i lös par skjorta [Kurtha] och byxor [Pajama] som vanligtvis är vit i färgen. Muslimer från delstaten Bengalen och södra Indien bär i allmänhet en lång rektangulär bit av färgade tyg som kallas 'Lungi' som fästs runt midjan och hänger ner förlora upp till tå. De indiska muslimska kvinnor i norra Indien bära version av den lösa skjortan och pyjamas kallas Kurtha och Salwaar. I vissa delar även de bära 'Sari' och 'Lungi' .Det arabiska muslimska bär en lös, fotled längd vit bomullsrock vanligt i hela den arabiska halvön medan kvinnorna bär hijab eller slöja från topp till tå med slitsöppningen för ögonen .främmande

Islam har inga rötter i den indiska subkontinenten. Den trädde Indien genom vågor av invasioner av islamiska arméer mellan 900AD till 1700AD. Angriparna tvingade hinduer att konvertera till islam. De som gjorde motstånd dödades och deras kvinnor och barn, som säljs som slavar. Inrättandet av muslimskt styre över delar av Indien kan ha uppmuntrat vissa hinduer engagerade i olika yrke att konvertera för att vinna fördel av den härskande dispens. Frivilliga omvandlingar var nästan försumbar. Araberna muslimerna var anhängare av profeten som var själv en arab född i den arabiska halvön. Islam är en inhemsk skapande och arabiska muslimer var de ursprungliga anhängare av hans läror

Historik

Den indiska muslimska hör till sju tusen år gammal Arya [Hindu] civilisation, arvtagare till världens äldsta och största antalet skriftliga anteckningar på nästan varje ämne av mänsklig kunskap från matematik till Architecture till filosofi. De är arvtagare till det gamla sanskrit språk som är den mest avancerade av alla mänskliga språk och den ursprungliga källan till dem. Naturligtvis är muslimer de har blivit indoktrinerade att avslå deras förislamiska förflutna som något icke-islamisk och tillhör icke-muslimer eller kafirs. I kontrast Araberna kan knappast göra anspråk på att tillhöra någon Civilization av värde. De var ett nomadfolk som aldrig bott länge på ett ställe för att skapa något bestående. De visste aldrig hur man skriver. Deras första bok, Koranen, var en gåva från 'Allah' gavs genom profeten. Den arabiska halvön är en karg mark fylld med torr sand.

Tull

Indiska muslimer följa vissa seder som annars skulle anses vara icke-islamisk av ortodoxa Islam. Detta inkluderar sådana metoder som 'drakflygning', besöker gravar vördade helgon, sjunga sånger och ringer klockor mm alla som är förbjudna av Islam. I motsats araberna följa seder som har medgivits av profeten och har kasse alla förislamiska metoder.

Sammanfattning

Alla de ovan nämnda skillnaderna är ytlig och inte viktigt. Så länge som muslimer följer Profeten som finns i Koranen, Hadith och Sunna och ägnas åt 'Allah' han är en muslim av 'Umma'.