Skillnaden mellan Yukon och DenaliYukon vs Denali

Äventyrare i sinnet bör definitivt vara kunnig när det gäller de främsta 'stor utomhus' destinationer. Vad sägs om att utforska två liknande, men olika, regioner i Nordamerika, såsom Denali och Yukon? Fortsätt läsa för att ta reda på de viktigaste skillnaderna mellan dessa två regioner.

För det första, låt 's har en virtuell rundtur i Yukon. Detta är en av de tre federala territorier i Kanada, som ligger i den nordamerikanska regionen. Namnet betyder' Great River 'i Gwich' i språk '' och det finns många belyser denna kanadensiska territoriet.

Du kan utforska Mount Logan i Yukon, vilket är det högsta berget i Kanada; eller vandra genom Kluanes nationalpark. Yukon är en destination som är större än livet, och kommer att ge dig en smak av vad naturen har att erbjuda.

Å andra sidan, är Denali den nativa namnet Mount McKinley, i Alaska. Precis som Yukon är Denali ligger i den nordamerikanska regionen. Detta berg är den högsta bergstopp i Nordamerika, och fungerar som fokus för Denali National Park.

Vid en jämförelse med Mount Everest, Denali, eller Mount McKinley, har en större bulk och stiga. Emellertid är toppen av Mount Everest högre när det mäts från havet. En annan sak som sätter Denali bortsett från närliggande toppar, är dess extremt låga temperaturer.

Samtidigt Yukon som ett område, erbjuder också en mängd äventyr för utomhus älskare. Huvudstad Yukon är Whitehorse, en mycket glest befolkade stad som du kan utforska. Det 'är också den Kluane nationalpark och närliggande städer, inklusive Dawson City, Watson Lake, Old Crow, Faro och Kluane Wilderness Village.Oavsett vilken av dessa två nordamerikanska destinationer du väljer att utforska, du kommer definitivt att ha en viskning, eftersom de båda definierar den ultimata utomhus erfarenhet.

Sammanfattning:

1. Yukon är ett federalt territorium i Kanada, Nordamerika, medan Denali är ett berg i Alaska; också i den nordamerikanska regionen.

2. Yukon har en bredare spännvidd av territoriet, som spänner över flera städer, medan Denali 'territorium är begränsad till bergskedjan själv.