Skillnaden mellan Pound och Sterling Pound vs Sterling

Alla är bekanta med valutan i Förenade kungariket, som är mer känd som pundet. Ibland är dock ordet 'sterling' för att beskriva den brittiska valutan. Är dessa två olika saker? Pund och pund används omväxlande i Storbritannien, men är det verkligen en skillnad mellan dessa två ord som används för valuta valör?

Brittiska pund eller pund är en typ av valuta mycket som euron Spanien och dollar för USA. Det brittiska pundet, vanligen förkortat till bara 'pound' är den certifierade valutan i Storbritannien, Tristan da Cunha, Brittiska utomeuropeiska territorier i Sydgeorgien och Sydsandwichöarna, Isle of Man, Kanalöarna och Brittiska antarktiska Territorium. Vissa säger att grunden för denna valuta går tillbaka till anglosaxiska period. Under denna tid var Sterlings präglade av silver. Ett pund av dessa bestod av 240 Sterlings. Stora transaktioner gjordes genom utbyte av pounds av Sterlings.

Det brittiska pundet är uppdelad i 100 pence. Det rankas som nummer fyra för de mest omsatta valutan i världen 's valutamarknaden, den första är den amerikanska dollarn, följt av euron, och sedan den japanska yenen. Dessa fyra valutor utgör korg av valutor för beräkningen av värdet av IMF särskilda dragningsrätter. Sterling rankas som nummer tre i enlighet med de globala reserverna.

Den finansiella term som används för det brittiska pundet är 'brittiskt pund' (förkortat STG.). För formella sammanhang är det fullständiga, officiella namn som används som är brittiska pund. Plural av detta är pounds sterling. 'Brittiska pund' används också när det finns ett behov av att särskilja valutan i Storbritannien från andra länder med samma valuta. Dessa valutor är: egyptiska pund, libanesiska pund, sudanesiska pund, och syriska pund. När inte under dessa omständigheter, 'pound' är ordet som vanligtvis används. Pound är också erkänd som den brittiska pund. Brittiska pund används i mer avslappnade inställningar, och det anses inte vara det officiella namnet. En annan slang term för pundet är ordet 'quid' (som används i både singular och plural sammanhang).

Ordet 'sterling' (förkortas till ster. Eller STG.) Används när brittiska pundet förkortas. Det är den finansiella term gjort brukade stå för valutan. Vanligtvis sterling används på de institutionella finansiella marknaderna även om inte när det gäller att beskriva faktiska belopp. Liksom i fallet med meningen 'Betalning för detta accepteras i brittiska pund,' omvandla den till 'Betalning för detta är fem pund' är fel.

Det finns verkligen ingen fel ord mellan pund och pund. Båda används över hela världen och bara skiljer sig åt beroende på omständigheterna. Den brittiska valutan är mer känd av ordet 'pound' medan 'sterling' används på finansmarknaden. Det brittiska pundet är den äldsta valuta som används i världen.

Sammanfattning:1. Det brittiska pundet, vanligen förkortat till bara 'pound' är den certifierade valutan i Förenade kungariket, etc.

2. Vissa säger att grunden för denna valuta går tillbaka till anglosaxiska period.

3. Stora transaktioner gjordes genom utbyte av pounds av Sterlings.

4. Det rankas som nummer fyra för de mest omsatta valutan i världen 's valutamarknaden, den första är USA-dollar, följt av euron, och sedan den japanska yenen.

5. brittiska pund används i en mer avslappnad miljö, och det anses inte vara det officiella namnet. En annan slang term för pundet är ordet 'quid' (som används i både singular och plural sammanhang).