Skillnaden mellan Libyen och BahrainLibyen vs Bahrain

På senare tid har Libyen och Bahrain varit i nyheterna för sin civila oroligheter. Båda dessa arabiska länder har tillgripa metoder för att krossa de civila demonstrationer. Även om dessa båda länder har försökt att undertrycka sådana agitationer har attityden hos USA och dess allierade varit helt annorlunda i sin inställning till dessa länder.

Medan Libyen har blivit ett mål för USA och dess allierade, har de blundat för liknande uppror i Bahrain. USA och allierade har deltagit i flyganfall mot överste Gaddafi och hans anhängare i Libyen. Men dessa krafter har inte genomfört några flyganfall mot Bahrain där liknande agitationer äger rum. Åtgärderna i Bahrain var bara kritik.

Det finns många faktorer som ligger bakom en sådan dubbel attityd. Bahrain har varit en allierad till USA under en lång tid. USA har även en stor flottbas i Bahrain. Dessutom har Bahrain inte blivit ett mål på grund av Saudiarabien som ligger nära Bahrain.

Libyen ligger i Maghreb-regionen i Nordafrika. Landet har Medelhavet i norr, Egypten i öster, Tchad och Niger i söder, Sudan på den sydöstra, och Tunisien och Algeriet i väster.Bahrain, som officiellt kallas Konungariket Bahrain, är en skärgård av 33 öar som ligger nära till Persiska viken. Saudiarabien är på den västra gränsen, och Qatar ligger på den sydöstra gränsen. Den kungliga familjen av Al Khalifa är de styrande i Bahrain.

Sammanfattning:

1. På senare tid har Libyen och Bahrain varit i nyheterna för sin civila oroligheter.
2. Även om både Libyen och Bahrain har försökt att undertrycka civila agitationer har attityden hos USA och dess allierade varit helt annorlunda i sin inställning till dessa länder.
3. USA och de allierade har deltagit i flyganfall mot överste Gaddafi och hans anhängare i Libyen. Men dessa krafter har inte genomfört några flyganfall mot Bahrain där liknande agitationer äger rum.
4. Libyen ligger i Maghreb-regionen i Nordafrika. Landet har Medelhavet i norr, Egypten i öster, Tchad och Niger i söder, Sudan på den sydöstra och Tunisien och Algeriet i väster.