Skillnaden mellan Ahmedabad och PuneAhmedabad vs Pune

Ahmedabad och Pune är metro städer i Indien. Även om dessa två städer är livliga med aktiviteter, de har skillnader i kultur, språk, befolkningen, och så vidare.

Ahmedabad är en stad i Gujarat, en stat som ligger på den östra delen av Indien. Staden är den sjunde största staden i termer av storlek i landet. Ahmedabad ligger på stranden av floden Sabarmati. Ahmedabad, som grundades 1411 av Sultan Ahmad Shah, var Gujarat 'huvudstad fram till 1970. Efter detta var det kapital flyttas till Gandhi. Ahmadabad Staden är känd som kommersiella och kulturella livlina i landet.

Pune ligger i delstaten Maharashtra, anses vara den åttonde största staden i landet. Pune är den näst största staden i Maharashtra. Pune, som grundades av Rashtrakootas, styrdes senare Yadavas. Staden styrdes av Mughals och därefter styrs av Marathas. Men efter döden av de största Marather linjalen Shivaji, staden föll åter i händerna på Mughals. Staden Pune ligger på den västra kanten av Deccan platån vid sammanflödet av Mula och Mutha floder.

Ahmedabad är ett viktigt centrum för handel och handel. Staden, som är känd för textilier, är också hem för ett stort antal bomull fabriker. Pune är också en viktig stad och har den näst högsta inkomsten per capita i landet. En välmående stad, Pune har redan visat sig vara en viktig IT-nav. Staden har också många tekniska, medicinska högskolor, förvaltning skolor, och rättsliga institutioner.

Vid en jämförelse mellan de två städerna, har Pune högre befolkning än Ahmedabad.

Sammanfattning:1. Ahmedabad är en stad i Gujarat, en stat som ligger på den östra delen av Indien. Pune ligger i delstaten Maharashtra, anses vara den åttonde största staden i landet.

2. Staden Pune ligger på den västra kanten av Deccan platån vid sammanflödet av Mula och Mutha floder. Ahmedabad ligger på stranden av floden Sabarmati.

3. Ahmedabad, som grundades 1411 av Sultan Ahmad Shah, var Gujarat 'huvudstad fram till 1970.

4. Pune grundades av Rashtrakootas och styrdes senare av Yadavas. Staden styrdes av Mughals under en lång tid och sedan styrdes av Marathas. Efter döden av de största Marather linjalen Shivaji, staden föll åter i händerna på Mughals.