Skillnaden mellan EMBA och MBAEMBA vs MBA

MBA är Master of Business Administration och EMBA är Executive Master of Business Administration. EMBA är generellt för mer erfarna personer, som tenderar att vara äldre, medan MBA är generellt för relativt unga människor.

Medan EMBA är för mer erfarna personer som syftar till att förbättra deras förmåga, är MBA för personer som vill driva en examen i företagsekonomi och få ett bättre jobb.

Medan Master of Business Administration har en stark betoning på innehållet i de olika förvaltnings discipliner fokuserar EMBA mer om grundläggande behörighet.EMBA riktar sig till professionella chefer som kan 't ta på en komplett MBA-kurs ännu behöver en att förbättra sina utsikter till arbete. The Master of Business Administration en heltid, medan Executive Master of Business Administration är deltid. Varaktigheten av en master of Business Administration är i allmänhet två år medan EMBA tar mellan 18 till 21 månader.

För att anmäla sig till en Executive Master of Business Administration, måste en person ha minst fem års arbetslivserfarenhet. Å andra sidan, att en person som vill bli antagen till en Master of Business Administration naturligtvis inte behöver erfarenhet men måste ta GMAT. Upptagande är baserad på GMAT och andra märken. För inskrivning i Executive Master of Business Administration, finns det inget behov för GMAT.

Till skillnad från Executive Master of Business Administration, en person som anmäler i Master of Business? Administrering kan välja inriktning mot slutet av ett år.
University of Chicago först infördes EMBA 1943 för ledande befattningshavare.
Sammanfattning

MBA är Master of Business Administration och EMBA är Executive Master of Business Administration.

Medan EMBA är för mer erfarna personer som vill förbättra sin förmåga, är MBA för personer som vill driva en examen i företagsekonomi och få ett bättre jobb.

Medan Master of Business Administration är en heltid, är deltid Executive Master of Business Administration.

Till skillnad från Executive Master of Business Administration, kan en person som anmäler i Master of Business Administration välja inriktning mot slutet av året.