Skillnaden mellan PMP och PMIPMP och PMI

PMI, förkortningen för den ideella organisationen Project Management Institute, erbjuder olika typer av projektledningsrelaterade certifieringar. Två av dessa är CAPM och PMP. Dessa certifieringar hjälpa yrkesverksamma som chefer att bli mer berättigad och få en fördel gentemot resten i form av att vara prioritets föredrar arbetsgivaren. Båda uppnås genom att en undersökning flervals-typ.

PMP (Project Management Professional) och CAPM (Certified Associate i Project Management) vinner terräng globalt mest speciellt att PMI är en ISO-godkänd organisation som inte kräver att du vara medlem för att kunna certifieras. Den enda haken när du 'är inte en medlem PMI är att du uppenbarligen måste betala mer (ca 555 $) om du vill få certifierade, i motsats till att betala endast $ 250 (mer eller mindre) för registrerade PMI medlemmar.

När det gäller PMP certifiering, är det ett intyg utfärdas till yrkesmän som redan har både de preliminära kompetens och erfarenhet, men fortfarande söker att förbättra sin teknik eller kompetens inom projektledning. Däremot är CAPM för nybörjare chefer som ville bli en tillgång för alla typer av projekt.

För att vara berättigad till en PMP-certifiering, måste den sökande ha genomgått en fyraårig examen. Det krävs också att han eller hon har tillräcklig erfarenhet av projektledning för tre år (minimum). Ett undantag ges till dem som ännu inte har fått en examen. För att de ska vara PMP-certifierade, måste de ha minst fem års 'erfarenhet av projektledning. Detta krav inte verkar så mycket att ta hänsyn till att det är en av de mest efterfrågade och mycket erkända (om inte den mest erkända ) av alla PMI certifieringar.När du redan har en PMP-certifiering, det slutar inte där. Du har faktiskt tjäna PDU eller Professional Development Units För att upprätthålla certifieringen. Du kan åstadkomma en sådan genom att lära formell utbildning, publicerar texter och artiklar, och även slutföra ytterligare kurser.

Sammanfattning:

1. PMI är en ISO-ackrediterad organisation som ger internationellt erkända certifieringar till yrkesverksamma inom området projektledning.
2. PMP är bara en av de certifieringar som beviljats ​​av PMI. Det är för kompetensutveckling av de mer erfarna professionella.