Skillnaden mellan en PGDM och en MBAPGDM vs MBA

'PGDM' och 'MBA' är båda forskarutbildningskurser som erbjuds av särskilda institutioner för människor som redan har avslutat sin kandidatexamen 's examen. Innehållet och omfattningen av varje kurs skiljer sig från varandra.

PGDM och MBA: vad de står för

'PGDM' står för 'Post Graduate Diploma in Management.' Det är ett diplom kurs som startade i Storbritannien, medan 'MBA' är en akronym för 'Master of Business Administration, en universitetsutbildning infördes i USA som krävs för att få en doktorsexamen, den högsta forskarexamen finns.

PGDM och MBA: var att få dem

PGDMs kan erhållas från handelshögskolor eller några andra privata institutioner. MBA-program, under tiden, tas i universitet och anslutna institutioner.

PGDM och MBA: Karriärmöjligheter

Som en universitetsutbildning, MBA-program är mycket mer erkänd. Akademiker i MBA-program har fler jobb och karriärmöjligheter inte tala om de är mer ekonomiskt givande också.

PGDM och MBA: Curriculum

PGDMs bygger på praktisk kunskap, branschtrender och krav. Läroplanen är flexibel och vanligtvis anpassade till nuvarande branschpraxis. Läroplanen för en Master of Business Administration grad är mycket styv och inte flexibel i den meningen att det kan ändras ofta. Det är oftast akademisk och teori orienterad. Tentor och andra typer av kurser är vanliga.Potentiella studenter kan studera på heltid eller deltid i båda kurserna. MBA kan ytterligare delas in i olika typer som: Executive MBA, accelererade MBA, distansundervisning eller Dual MBA.

PGDM och MBA: Förkunskapskrav

Tillträde till en MBA-examen universitet är mycket svårare än att ange en PGMD kurs. PGMDs kräver endast en kandidat 's grad. Men för att ange en MBA-program, måste man passera inträdesprov och en personlig intervju förutom att ha en ungkarl' s examen. I många fall är rekommendationer från kolleger eller medarbetare som behövs för att stärka en 'ansökan om en MBA-program.

PGDM och MBA: Omfattningen

PGDMs koncentreras på förvaltningen. MBA, under tiden, inte bara fokusera på ledningen men om alla aspekter av ett företag, såsom bokföring, ekonomi, finans, marknadsföring och mänskliga resurser. En MBA-examen har mer innehåll och akademisk bredd jämfört med en PGDM.

PGDM och MBA: Kostnaden

Båda kan kräva samma studietiden, men när det gäller kostnader, MBA är dyrare än en PGDM kurs.

Sammanfattning:

Både MBA och PGDMs är forskarutbildningskurser som erbjuder specialiserad kunskap om verksamheten industrin. Båda kurserna används ofta som en fördel för karriärmöjligheter.

'PGDM' står för 'Post Graduate Diploma in Management,' ett diplom kurs som är en professionell inställning till ledningen. 'MBA' står för Master of Business Administration, en universitetsutbildning som är en akademisk inställning till verksamheten.

PGDM kurser är vanligtvis erbjuds av privata företag och institutioner medan MBA beviljas av ett universitet eller en institution knuten till ett. MBA kan fortsätta vidare till en doktorsexamen (eller helt enkelt en doktorsexamen).

Den PGDM läroplanen är flexibel och avsedd för nuvarande branschtrender och krav. Samtidigt är MBA läroplanen styvare, akademisk-baserad, och teori orienterad. Som en akademisk examen, har en MBA en mängd nödvändiga kurser som tentor, rapporter och fallstudier.

MBA har strängare tillträdeskrav. Kraven omfattar en ungkarl 's examen, intervju, rekommendationer och slutförandet av en undersökning. För en PGDM, en ungkarl' kan s grad räcka som dess krav.

PGDM och MBA-studenter kan vara på heltid eller deltid. Dock kan vissa MBA-studenter anmäla sig accelererade, MBA Executive, Dual eller distansutbildning.

MBA inkluderar många ämnen som rör hela aspekten av verksamheten, som omfattar ekonomi, redovisning, personal, ekonomi, marknadsföring och management. Däremot PGDMs handlar främst med ledningen.