Skillnaden mellan CMA och RMACMA vs RMA

Även enligt lag det 'är inte ett krav för medicinska assistenter ska certifieras, en stor andel av dem väljer att få certifieringen. Detta beror till stor del på att de flesta arbetsgivare kräver någon form av medicinsk assistent certifiering, och att lägga till detta, utföra specifika uppgifter i vissa stater som att rita blod och röntgenstrålar, måste du ha certifiering. Behörighet för medicinsk assistent certifiering kräver en examen från en medicinsk assistent utbildningsprogram som är ackrediterat antingen av ABHES eller CAAHEP.

CMA står för Certified medicinsk assistent, och delas ut av American Association of Medical assistenter (AAMA). Certifieringen måste förnyas vart femte år för att hålla i nivå med nya kunskaper / upptäckter.
RMA, å andra sidan, står för registrerade medicinsk assistent, och denna referens delas ut av AMT (American Medical teknologer) ackrediterat av den nationella kommissionen för certifiering av myndigheter.

Det finns en allmän tendens för vissa stater och skolor att betrakta CMA som guldstandard för medicinsk assistent yrket och i sällsynta fall, kommer särskilda medicinska institutioner i utvalda stater bara erkänna CMA, särskilt i södra Kalifornien. Men i verkliga praktiken är detta inte fallet, eftersom både CMAs och RMA kommer mestadels utföra liknande arbetsuppgifter.

Majoriteten av arbetsgivare över hela USA erkänner både CMA och RMA referenser. I allmänhet är den stora skillnaden att ett program registrerar dig medan den andra intygar dig för medicinsk assistent. Både RMA och CMAs kommer att göra samma arbete, vilket är till stor del för att hjälpa läkare i deras kontor. I vissa stater, för att bli en CMA, kräver en att vara en CNA (Certified Nursing Assistant). Dock inte medicinsk assistent certifieringar inte göra en fullständig sjuksköterska.Berättigar till RMA
Att kvalificera sig för RMA genom AMT är en måste vara av god moral och nyligen har examen från en medicinsk assistent program med ackreditering från antingen ABHES eller CAAHEP. En sökande krävs också för att ha varit anställd som en medicinsk assistent i minst fem år. Du kommer då att behöva passera en examen som ska utfärdas med ett certifikat.

Kval för CMA
Det 'är liknar RMA. Du måste vara en slutföra student eller nyutexaminerad av en medicinsk assistent program ackrediterade av ABHES eller CAAHEP. Du kommer också att behöva klara ett prov innan de utfärdats ett intyg.

Sammanfattning:
CMA hänvisar till Certified medicinsk assistent, medan RMA Registreras medicinsk assistent.
CMA delas ut av AAMA, medan RMA delas ut av AMT.
Vissa medicinska institutioner i synnerhet tillstånd endast erkänner CMA, och tenderar att bortse från RMA till exempel i södra Kalifornien.