Skillnaden mellan Rn och BSNRN vs BSN
RN är en legitimerad sjuksköterska, och är en vårdspecialist som använder henne lärt vårdmetoder och processer för att ta hand om en sjuk person. En legitimerad sjuksköterska är utbildad och kvalificerad att behandla patienter. Associate examen är två år, men å andra sidan, tar kandidatexamen fyra år. Å andra sidan, är BSN en Bachelors of Science examen i omvårdnad, som du behöver för att kvalificera sig för NCLEX-RN examen med antingen en BSN eller ADN. The Bachelor 's examen ger dig fler alternativ för framsteg, och krävs om du vill fortsätta som en ammande specialist.

Sjuksköterskan Practice lagen bestämmer omfattningen av praktiken av en sjuksköterska, och detta bestäms av varje stat för en legitimerad sjuksköterska. Det detaljer linjerna som definierar lagligheten av legitimerad sjuksköterska, och de olika uppgifter som de har rätt att utföra.
Sjuksköterskor arbetar oftast som vårdpersonal som tar hand om patienter, och arbetet med återvinning av sjuka och upprätthållandet av deras hälsa. I sin roll som sjukvårdspersonal, sjuksköterskor utnyttja processer i omvårdnad för planering, bedömning, genomförande och beräkning av omsorg tas till de sjuka och skadade. RN 's brukar ha en utökad omfattning i praktiken och klinisk utbildning i motsats till licensierade närvårdare.Å andra sidan, BSN står för Bachelor of Science i omvårdnad (BSN), som är en fyra år akademisk examen i vetenskapen om omvårdnad. Det delas ut av någon gymnasieutbildning universitet eller någon ackrediterad skola som ger en liknande typ av certifiering och examen. En person kan visas för licensiering undersökning NCLEX-RN för att vara en legitimerad sjuksköterska, efter att ha tagit en examen från antingen ett tvåårigt program med en Associate 's Degree (ADN) eller från ett fyraårigt sjuksköterskeprogrammet med en BSN. BSN utbildar sjuksköterskor för en professionell roll, tillsammans med kurser i omvårdnad, ledarskap, forskning och omvårdnad informatik.

Sammanfattning:
RN är en legitimerad sjuksköterska, medan BSN är en forskarutbildning i omvårdnad.