Skillnaden mellan AACSB och ACBSPAACSB vs ACBSP

Utbildning sägs vara nyckeln till en 'framtid. Det' är därför det finns många skolor som inrättats för att tillgodose den ständigt ökande efterfrågan på utbildning. Numera är konkreta och fysiskt synliga skolor långsamt skuggas av online grader och utbildningsprogram på nätet. Men är dessa online lärare i nivå med väl etablerade skolor som folk känner till idag? Att svara på en sådan, det finns flera ackrediterings företag som mäter kvaliteten och andra aspekter av educationthat skolorna har. Två av de mest populära ackrediteringsorgan är AACSB och ACBSP.

Att tjäna lärosäten, dessa företag utförs sina uppgifter med hjälp av deras annan uppsättning filosofier. AACSB, helt känd som den amerikanska församling Collegiate Schools of Business, ackrediterar främst skolor där forskar är av yttersta vikt. När kämpar mot andra företag, är AACSB mer normativ när det gäller att utföra sina ackrediteringsprocesser. Det är också de mest kända ackrediterings fast framför alla andra, inte konstigt att det är dubbad som guldmyntfoten. De så utformat sina system för att tillåta de större institutionerna att kvalificera sig. Det är dock också sagt att de don 't mäta skolan' s kvalitet som mycket. Vad de anser som mer importantis tittar in i de publicerade undersökningar som kommer från en viss skola. Som observerat, kommer de skolor som publicerar mer forskning naturligtvis få fler bidrag.

Omvänt ACBSP (Association of Collegiate Business skolor och program) är den vanliga företag som ackrediterar program eller grader som är affärsrelaterade antingen i community college eller i de mer populära skolor som erbjuder både graduateand kandidat 's grader. De don' t göra ackrediteringar för associera grader och rikta mer av mellanstora och mindre institutioner. De sägs vara resultatinriktad och processer ackreditering på ett normativt sätt, men mindre än den hos AACSB 's protokoll. Denna ackreditera företag skapades för att möta efterfrågan från skolor som Needa nyare form av ackreditering ovanpå spännande AACSB. Således den kompletterar den senare.När det gäller filosofin, koncentrerar ACBSP mer på skolan 's funktioner och har en relativt sett större fokus på att förbättra integriteten och kvaliteten på educationwhen jämfört med AACSB. Liksom IACBE det inte bor muchon forskning. I allmänhet de främja hög kvalitet när det gäller till en skola 's undervisningsmetoder.

1. AACSB är en äldre ackrediterings fast än ACBSP.
2. AACSB riktar större institutioner i motsats till ACBSP.