Skillnaden mellan reklam och publicitetReklam vs publicitet

Vissa produkter visas på marknaden för bara en kort stund och sedan en kommer att få höra något om dem längre. Några har funnits på marknaden i flera år, existerar sedan innan man föds. För ett företag ska lyckas, måste den främja sitt namn och produkter så att människor blir medvetna om dem. Vissa företag uppnått popularitet och framgång som de nu åtnjuter genom år av hårt arbete och ihållande användning av reklam och reklam för att marknadsföra sina produkter och namn.

Reklam är ett kommunikationsverktyg som används för att övertyga tittarna, lyssnarna, eller läsare att göra något åt ​​en produkt, en idé eller en tjänst. Den är utformad för att positivt påverka människor att stödja en produkt eller tjänst.

Det är oftast en betald meddelande eller befordran för att locka folk att lägga märke till och stödja en företag 's produkt genom användning av olika medier som radio, TV, tidningar, tidskrifter, genom flygblad och Internet.

När ett företag bestämmer sig för att ha en annons i en viss publikation, TV eller radioprogram, kontrollerar hur den presenteras på det medium som bär det. Det kan ange storlek, omfattning och innehållet i annonsen innehåller sin produkt. Eftersom det är en betald marknadsföring, kunder visa annonser som kan ifrågasättas. Det innehåller endast den information som bolaget anges som är tänkt att vara till nytta för det och ingen återkoppling från kunder som har provat det.Publicitet, å andra sidan, är att främja och förvaltning av allmänheten 's intryck mot ett ämne. Det är processen för att skapa nyheter genom sponsring, utställningar, iscensätta en debatt, organisera en rundtur i verksamheten, och att uppfinna och presentera en tilldelning. Genom medverkan i dessa aktiviteter, den enskilde eller företaget 'kommer namn i stor utsträckning nämns i media och fånga uppmärksamheten hos människor till individen eller för konsumenterna att ett företag' s produkter och tjänster.

Publicitet är vanligtvis en obetald marknadsföring, även en minimal kostnad uppstår för de material som används i reklam. Eftersom det är obetald, har den enskilde eller företaget ingen kontroll över hur materialet presenteras om den släpps alls. Eftersom det är med i en tidskrift eller tidning, varvid bolaget 'namn och produkter som nämns av en författare eller redaktör, kommer konsumenterna att se dem som en positiv feedback om produkten och företaget. Folk kommer att tro på produkten om någon annan samtal om det.

Sammanfattning:

1. En annons är ett kommunikationsverktyg som används för att göra människor stödja en produkt medan publicitet är ett kommunikationsverktyg som hanterar människor 's intryck om ett ämne.
2. En annons är en betald marknadsföring medan reklam är fri; en enskild person eller företag har bara spendera pengar på det material som behövs.
3. I en annons, kan företaget diktera hur informationen om den presenteras inklusive innehållet medan publicitet har företaget ingen kontroll över hur det visas om alls.