Skillnaden mellan sociala nätverk och professionella nätverkSociala nätverk vs Professional Networking

Datoranvändningen har blivit mycket vanligare under de senaste åren. Medan 20 år sedan endast ett fåtal människor visste hur man använder en dator, i dag även små barn har tillgång till och är redan mycket kunniga om hur man använder datorer.

Tillsammans med denna utveckling har många nätverkssajter dök upp som erbjuder användarna en chans att interagera med andra människor från olika platser, antingen för vänskap, affärer, eller för att dela gemensamma intressen.
Detta kallas sociala nätverk. Processen att utnyttja webbplatser och datanät för att ansluta med familj och vänner, dela åsikter och information med andra människor, träffa nya vänner och interagera med varandra, ibland till och med att hitta en partner.

Sociala nätverk tillåter individer en chans att hitta vänskap och bygga relationer. Det har varit ett mycket viktigt verktyg för familjer som bor långt ifrån varandra för att koppla och hålla kontakten med varandra. Genom sociala nätverk, människor kan hitta länge försvunna vänner och familj samt hitta nya vänner och träffa människor som delar samma intressen. Det har också varit ett verktyg för människor att tjäna pengar, särskilt om man använder en professionell nätverk.

Medan de flesta sociala nätverk som Facebook och Yahoo Messenger används för personliga interaktioner, är professionella nätverkssajter som Linkedin och WiseStep.com användas för att bygga affärs- och professionella relationer och interaktioner.
Professionella nätverkssajter tillåter användare att söka jobb med anslutningar för att hitta en som passar en 'kvalifikationer. Andra användare och eventuella arbetsgivare kan se ett' s profil och dela rekommendationer. De tillåter även yrkesverksamma från olika områden av intresse att dela åsikter och kunskap samtidigt som användarna att ställa frågor som kan besvaras med ett 's anslutningar och ge svar på frågor som man är kunnig om.Även sociala nätverkssajter ger också ett sätt på vilket människor kan främja produkter och tjänster, de är oftast används för att hitta nya vänner och bygga sociala relationer snarare än för yrkesverksamma att hitta jobb och för företag att hitta nya medarbetare.

Professionella nätverkssajter, å andra sidan, tillåter företag att lägga ut information om deras företag som varje medlem kan visa och låta dem att hitta nya medarbetare. Det är också ett verktyg för professionella arbetssökande att publicera sina profiler och hitta ett jobb.

Sammanfattning:

1. Sociala nätverk är en process för att använda webbplatser för att få kontakt med andra människor i synnerhet vänner och familj och att dela information och åsikter medan professionella nätverk är en process för att använda webbplatser för att ansluta med företag och andra yrkesverksamma att söka arbete eller att dela en ' s kunskap.
2. Även om de sociala nätverkssajter används också för att marknadsföra produkter och tjänster, är de oftast används för personliga interaktioner medan professionella nätverkssajter används för professionella och affärsmässiga interaktioner.