Skillnaden mellan Great Plains och SAPGreat Plains vs SAP

Great Plains och SAP båda är ERP (Enterprise Resource Planning) programvara för alla typer av företag. Great Plains tillhör Microsoft medan en annan är från SAP Company.

Great Plains
Great Plains har varit en affärsbokföringsprogram från Microsoft, och för närvarande detta namn har ersatts med Microsoft Dynamics GP. Det är en omfattande, affärssystem byggt på en prisvärd plattform Microsoft-teknik som erbjuder en kostnadseffektiv lösning för e-handel, tillverkning, projektredovisning, fältservice, personal, supply chain, hantera och integrera ekonomi. Ett oberoende företag, Great Plains Software, ursprungligen utvecklat Dynamics GP. En av de första redovisning paket som utvecklats i USA som skrevs och konstruerade för att vara flera användare och körs under Windows som 32-bitars program var Microsoft Dynamics GP.

Det marknadsförs i USA, Australien, Storbritannien och Singapore, och i många andra länder. Den använder Microsoft SQL Server 2005 eller 2008 för att lagra data. Det ger omfattande out-of-the-box företagsledning funktioner som sträcker sig från den ekonomiska förvaltningen och den operativa ledningen till tillverkning och mänskliga resurser för att få en organisation igång kostnadseffektivt och snabbt.

Great Plains smörjer rörliga delar i en organisation som ger bättre överblick och kontroll över vad som händer i branschen. Det gör man också att fatta snabba beslut som har en direkt effekt på företagets 's nedersta raden, förbättra kassaflödet och öka sin marginal. Detta program fungerar med befintliga försäljning och teknik för att leverera långsiktiga värden. Dynamics GP 2010 R2 släpptes i april, är 2011 den senaste versionen. Tidigare versioner kallades Microsoft Dynamics och Microsoft Great Plains.

SAV
SAP är världens 's största, mellan affärssystem företag som bildats genom tidigare IBM-anställda. SAP' ursprungliga namn var tysk står för Systeme, Anwendungen, Produkte. På engelska kallas det system, applikationer och produkter. SAP hade ursprungligen idén att förse sina kunder med förmåga att interagera med en gemensam organisation databas för en detaljerad användningsområde.SAP affärssystem integreras programvara tillverkad av SAP AG där 'ERP' står för 'Enterprise Resource Planning', som är riktad till krav affärssystem för stora och medelstora organisationer inom alla sektorer, vilket möjliggör öppen kommunikation mellan alla bolagets angelägenheter.

SAP 's program ger möjlighet att hantera tillgångar, finansiella och kostnadsredovisning, material- och produktionsverksamhet, växter, personal och uppnått dokument.

SAP 's ERP-lösning inkluderar SAP Enhancement paket, SAP Business Suite, Logistic Consulting, SAP Enterprise Performance Management, Home, SAP Supplier Relationship Management och SAP Customer Relationship Management moduler som stöder viktiga funktionella områden.

Sammanfattning:

1. Great Plains är en produkt av Microsoft medan SAP är ERP produkten av SAP Enterprise.