Skillnaden mellan certifikat och Associate DegreeCertifikat vs Associate Degree

Certifikat och Yrkesexamen är helt annorlunda, eftersom de tjänar olika behov. Certifikatet Kursen är främst jobb specifik, medan Yrkesexamen har en mycket bredare plattform.

En Yrkesexamen behöver inte några krav, men å andra sidan, är certifikat vanligtvis ges till personer som har förkunskaper kurs och som har vissa specifika färdigheter. En person tjänar ett certifikat efter att han har fullgjort en viss typ av träning. Dessutom har en person gör ett certifikat naturligtvis inte behöver lära sig andra saker förutom ämnet för hans specialisering.

Personer som studerar för en Yrkesexamen måste studera många saker utanför hans stora. Dessa kandidater måste studera grundläggande engelska, matematik, vetenskap, historia och humaniora. Skillnaden mellan certifikat och Associate grader är att det tidigare inte behöver en bredare kunskap, medan den senare behöver en bredare kunskap. Till skillnad från Yrkesexamen, behandlar certifikatet kursen främst med tekniska undersökningar.

När man talar om den period avslutad kurs tar Yrkesexamen längre än Certificate kurs. Normalt certifikat som avslutas inom en eller två terminer. Tvärtom, bara en person får en Yrkesexamen efter två år.

Några av de centra som erbjuder certifikat inkluderar yrkesskolor, handelsskolor och junior college. Institut som universitet, karriär skolor och högskolor tilldela Yrkesexamen.Efter att ha fått en Yrkesexamen kan man överföra krediter till en kandidatexamen 's examen. Tvärtom kan en person med ett certifikat inte tjäna en Master' s eller kandidatexamen 's examen.

Om man tittar på betydelsen av certifikatet och de associerade grader, kan man inte säga vilken som är bättre. Certifikatet kan krävas för vissa specifika jobb, medan en Yrkesexamen kommer att behövas för vissa andra.

Sammanfattning:

1. Certifikat kursen är främst jobb specifik, medan Yrkesexamen har en mycket bredare plattform.
2. En person som går för ett certifikat naturligtvis inte behöver lära sig andra saker förutom ämnet för hans specialisering. Människor som går till en Yrkesexamen måste studera många saker utanför hans stora.
3. Certificate Kursen avslutas inom en eller två terminer. Tvärtom, bara en person får en Yrkesexamen efter två år.
4. Till skillnad från Yrkesexamen, behandlar certifikatet kursen främst med tekniska undersökningar.