Skillnad mellan ägande och ansvarsskyldighetÄgande vs Ansvar

Dessa dagar, vi höra en hel del frågor om skillnaden mellan ägande och ansvar. De arbetsgivare och arbetstagare är något förvirrad om vad dessa två betyder eller ens vad de olika distinktioner är. Från VP 's jag kunde prata med om de givna ämnena, de är helt säker på olikhet beträffande de två. Först vad' ägarskap 'och' ansvarighet 'bokstavligen menar om du kommer att leta efter dem i någon slumpmässig lexikon ?

Äganderätt

Tillståndet av att vara en ägare; att äga, att hävda med laglighet.

Ansvarighet

Tillståndet av att vara ansvarig; någon som är ansvarig för ett specifikt projekt eller konto; personen är skyldig att svara för något om hans eller hennes ansvar i fall det går fel; accountableness.

Från dessa två definitioner, vi tydligt se hur olika de är, men ofta missförstådda. Dessa termer används vanligen i ett arbetsscenario. Ett exempel på detta är:

Rey uppmanas av sin chef för en stängd dörr möte. Han är en hårt arbetande och effektiv handledare så hans chef beslutade att ge honom en befordran. Han gjordes sedan till en chef för en avdelning, och han blev tillsagd: '. Rey, är du ansvarig för ditt lag'

'Ansvarig' här betyder att Rey kommer att se till att hans lag fungerar bra och att han måste maximera varje människa 'potential i sitt team. Oavsett resurs de har måste komma till god användning för att få jobbet gjort.Om Rey vill utmärka sig, har han att upprätthålla en känsla av ägarskap. Han äger laget i en känsla av att om han behandlar arbete som något exklusivt för honom, eller att han har en fordran på det, kommer det att vara ett privilegium att säga att han är lagledare om arbetet gjordes stor. Han tar hand om laget eftersom han är laget. Han äger arbete av laget.

Så vad händer om en av Rey 's medlemmar inte göra vad som krävs av honom? Vem kommer att vara ansvarig? Hans medlem är ansvarig för sig själv om varför han inte avsluta sitt arbete. Samma sak gäller för Rey. Som' ägare 'eller ledare, är hans jobb att ha arbete på rätt sätt och vid behov genom sin chef eller deras kunder. Om han halkade och inte övervaka misslyckande sin medlem, då blir det hans fall också.

Kanske Rey inte kände att han måste göra bra på saker eftersom han bombarderades av idéer som han är bara en arbetare, och på samma sätt Rey gav sin teammedlem samma idé. Vem kommer att inspireras att fungera om sina känslor krossas eller förringas? Detta är verkligen en mänsklig beteendevetenskaplig utbildning problem.

Så det bästa som chefer kan göra är att skapa en arbets habitat som kommer att hjälpa sina anställda att förbättra sitt arbete vilket resulterar i mer engagemang och ägande. Detta kommer att presentera för de anställda väljer en känsla för ägande och kunna visa det. Några exempel för att uppnå detta är:

Att känna att de tas om hand.
Känslan av självförsörjning för att göra sina val som kan påverka deras arbete.
Att ge dem problem att arbeta med och lösa det är intressant och utmanande.
Känslan av att det arbete de tilldelas har stor betydelse och mening till organisationen.
Association och samarbete.
Att kunna ansluta med sitt arbete, sitt lag, näringslivet, och institut.
Ge dem deras arbete tillsammans med arbetsplatser som är glädjande och Blithe.

För chefer, kommer de att kunna gå vidare i ägandet genom att konstruera en arbetsplats att vara motiverande och glädjande. Även om det bara kommer att finnas små gester presenteras ändå i sitt djupaste formen av behandling och omsorg, kommer dessa gester gå mycket långt. Visar det att lagen kommer att göra dem att känna sig viktiga och distinkta liksom.

Sammanfattning:

1. 'Ägande' hävdar en specifik sak eller situation. Det är den exklusiva rätten att inneha det ansvar som lades ner. 'Ansvar' är att vara ansvarig i en viss skyldighet.
2. Dessa termer används i företag / professionell / karriär fälten.