Skillnaden mellan CCENT och CCNA och CCNP 

CCENT vs CCNA vs CCNP

Cisco utmärkelser olika certifieringar enligt de kunskaper som förvärvats i CCENT, CCNA och CCNP utbildning. Dessa är tre olika certifieringar som finns i dator inriktningar. Några viktiga komponenter i Internet-nätverk är switchar, routrar och bryggor och Cisco är ledande inom dessa produkter. Rangordningen av Cisco är ganska hög för certifieringar det ger och hjälper till utbildning och specialiserar sig på vissa områden.

CCENT

Den CCENT certifikat kan förvärvas antingen genom att ta CCENT certifiering ensam eller genom att ta det som en entry-level certifiering med CCNA certifiering delvis. Den CCNA certifieringen är indelad i två delar. Instegs vara ccent och avancerad eller andra nivån är CCNA. Fullborda den första delen tilldelas CCENT certifiering, och slutföra båda nivåerna även utmärkelser CCNA certifiering. CCENT har en läroplan som ger grundläggande kunskaper om Internet eller nätverk färdigheter.

CCNAFörutsättningen för CCNA certifiering håller en CCENT certifikat. En kandidat som passerar denna certifiering blir en specialist kallad en Cisco Certified Network Associate. CCNA har specialiserat sig på att lägga ut olika delar av WAN, Wide Area Network. Intresse har en fullständig kunskap om växlar och routrar och hur man lägga dem, installera dem och underhålla nätet. Läroplanen för CCNA certifiering är mer avancerad än CCENT och innehåller en bredare kunskap om om ett Internet.

CCNP

'CCNP' står för 'Cisco Certified Network Personal' certifikat. Det är den mest avancerade certifieringen av alla tre Cisco certifieringar. Förutsättningen för CCNP är att ha CCNA certifiering. Läroplanen för CCNP certifiering omfattar nätverksdesign begrepp och principer, routing och avancerad adressering, nätverkssäkerhet och nätverkshantering. Det är specialiserat även kandidaten i nättjänsten arkitektur, skalbara Internet-nätverk och bygga ett flerskiktsnätverk. Det förbereder en kandidat i problemlösning och felsökning färdigheter.
Alla dessa kunskaper gör kandidat med en CCNP certifiering mer kompetent och mer värdefull för ett företag.

Sammanfattning:

 

Ccent, CCNP, och CCNA finns tre olika certifieringar som tillhandahålls av nätverksjätten Cisco. Alla tre certifieringar är av olika nivåer.

CCENT är den mest grundläggande nivån av nätverks certifiering. CCENT har en läroplan som ger grundläggande kunskaper om Internet eller nätverk färdigheter. Det är en förutsättning för att få CCNA certifiering. CCNA certifikat gör en kandidat en specialist kallad en Cisco Certified Network Associate. CCNA har specialiserat sig på att lägga ut olika delar av WAN. Intresse har en fullständig kunskap om switchar, routrar, och hur man lägga dem, installera dem och underhålla nätet. CCNP är den mest avancerade certifiering jämfört med CCENT och CCNA. Man tränar i princip en kandidat i problemlösning och felsökning färdigheter.