Skillnaden mellan RFP och RFQRFP vs RFQ

Den akronymer RFP och RFQ kan ha olika betydelser beroende på vilken typ av bransch du 're att arbeta i. Trots de två är allmänt kända inom många områden som Request for Proposal (RFP) och Request for Quote eller Offert (RFQ).

RFQ brukar omsättas i handling i tider av upphandling av produkter. Ett bra exempel på en RFQ scenario är när du ville köpa 25 bärbara datorer. Först du 'åter kommer att skicka en formell förfrågan till en maskinvara eller datorbutik ber om offert för 25 bärbara datorer med dina givna önskade specifikationer. Mottagaren av RFQ (butiken) kommer då att svara tillbaka till dig genom att skicka sin offert för de 25 bärbara datorer som har den enskilda kostnaden för varje enhet alldeles särskilt om de har en annan bärbar dator i lager med en annan uppsättning specifikationer utöver vad du ursprungligen ville. även svaret innehåller den totala kostnaden för alla enheter du begärt för citatet. i anbudsförfrågningar, produkten som diskuteras behöver inte vara rent fysiskt eftersom du kan även innefatta icke-fysiska föremål i begäran som programvara (dvs Microsoft Excel, Word, etc.).

I andra industriella aspekter, kan RFQ också stå för begäran om kvalifikationer. Som sådan är denna begäran utnyttjas av beställaren att förhandsgranska potentiella budgivare. Detta hjälper begränsa de val och sparar tid från beställaren 's slut.
RFP är ett annat scenario eftersom RFP används köpa tjänster. Till exempel, om du är ägare av en gammal, på nätet, köpa och sälja webbplats, och du vill uppgradera sina funktioner och design för att locka fler besökare, måste du skicka en RFP till en webbdesign / programmering / optimera företag. Du berättar då för dem vad du vill ha för din webbplats som en ny kundvagn, en modernisering av hemsidan utseende för att passa verksamheten lutande webb publik, eller ompröva din webbplats 's nyckelord för att optimera den för en sökning. Webben Företaget peruses din RFP och kommer att svara genom att sända deras förslag till dig i detta dokument, kommer de att lyfta fram relevant information som:.. vilka åtgärder som ska göras, den beräknade kostnaden för arbetskraft, andra förvaltningsavgifter, och den totala projektkostnaden i detta sammanhang RFP tenderar att bli mycket detaljerad eftersom de oftast kräver följande skall anges: antalet sidor i förslaget antal illustrationer, personalkvalifikationer och statliga lagar ska upprätthållas, bland många andra punkter.Det är också viktigt att notera att både RFP och RFQ är icke-bindande. Detta innebär att du inte på något sätt, pressade att köpa eller köpa tjänster av den andra parten som du skickade din RFP eller förfrågan. För det första, du bara be om en offert för deras förslag.

Sammanfattning:

1. RFQ gör din begäran för kostnaden eller produktpriset.
2. RFP gör din begäran om kostnaden totala tjänsten.
3. förfrågan kan också innebära en 'Begäran om kvalifikationer' där du kommer att begränsa dina potentiella budgivare eller leverantörer.