Skillnaden mellan varumärkeskännedom och varumärkespositioneringVarumärkeskännedom vs varumärkespositionering

Varumärkeskännedom och varumärkespositionering är två mycket olika begrepp i varumärket marknaden. Varumärkeskännedom är en konsument 'förmåga att känna igen ett visst märke och att få information om varumärket och varumärkespositionering är den huvudsakliga process som används av marknadsförare att rikta sina kunder.

Varumärkeskännedom
Varumärkeskännedom är förmågan hos kunden att känna igen och hämta ett visst märke under olika förhållanden. Den innehåller länka vissa jinglar, logotyper, etc. till ett varumärke och påminna och erkänna varumärket. Varumärkeskännedom hjälper att förstå tjänstekategori av varumärket och erkänna vilka tjänster och produkter säljs under det varumärket. Det är en viktig del av försäljningsprocessen eftersom kunderna inte kan överväga att köpa ett varumärke om de inte har någon information eller inte känner till märket. De flesta företag försöker rikta Top-of-mind varumärkeskännedom det. Olika nivåer av varumärkeskännedom är:

Top-of-Mind När en kund kan omedelbart namnge varumärke en viss tjänst produkt och namnet på varumärket dyker omedelbart upp i huvudet på konsumenten kallas top of mind.
Aided medvetande När en konsument känner igen eller påminner en helt endast när namnet på varumärket uppläst eller påmind genom att använda ett stöd framför sig det kallas hjälp medvetenhet.
Strategisk medvetande När en konsument känner igen ett varumärke som är Top-of-mind och erinras också om en bättre varumärke än något annat märke finns, kallas det strategisk medvetenhet. USP eller unika försäljningsargument för dessa produkter skiljer sig från andra märken.

varumärkespositionering
Varumärkespositionering är en process som används i marknadsföring för att positionera eller skapa en identitet eller bild av namnet på ett varumärke i medvetandet hos konsumenterna. För varumärkespositionering, företagen identifiera nisch på marknaden för en viss produkt då de använder de traditionella strategier för marknadsföring som distribution, marknadsföring, pris, konkurrens, och förpackningar för att göra ett intryck på konsumenten 'sinne.Positionering är ett begrepp, och det infördes för första gången av Jack Trout och senare gjordes populär av Al Ries och Jack Trout genom sina böcker; 'Industriell marknadsföring' och 'Placering: The Battle for Your Mind' respektive.
Varumärkespositionering bygger på konceptet att konsumenterna utsätts för oönskad och överväldigande reklam varje dag, och de har en tendens att ta bort eller kassera all information som inte passar eller hitta en tom plats i deras sinnen. Således, för att positionera varumärket i den tomma platsen för konsumenten, måste man kommunicera varumärket under de mest lämplig tidpunkt och lämpliga förhållanden. Positionering innebär också:

De-positioningCIt innebär att ändra identiteten hos de produkter som konkurrerar med identiteten av deras (företags 's) produkter.
Re-positioningCIt innebär ändra identiteten för en viss produkt i förhållande till identiteten på de andra konkurrerande produkter.

Sammanfattning: