Skillnaden mellan Wedding Planner och BröllopskoordinatorWedding Planner vs Bröllopskoordinator

Dra ihop ett lyckat bröllop tar mycket tid, pengar och hjälp. Både bröllop planerare och bröllop samordnare är specialtjänster för att hjälpa bruden och brudgummen skapa en minnesvärd bröllopsdag. Både bröllop planerare och bröllop samordnare är valfria alternativ för en brud att göra ett bröllop. Några brudar väljer att ha både en wedding planner och en bröllopskoordinator medan vissa kommer bara välja en tjänst och göra resten om de har möjlighet.

Bröllopsfixaren kallas också ett bröllop konsult. Ett bröllop planerare är huvudsakligen sysslar med planering och förberedelseprocessen för bröllopet. Planeringen och förberedelseprocessen innebär att göra specifika diskussioner om de behov och önskemål av kunden med hänsyn när det gäller schema, resurser och budget. Bröllopsfixaren är vanligtvis anlitade tidigt i processen för att diskutera och planera de olika detaljerna och aspekter av händelsen, och att använda sig av planeraren 'expertis och rådgivning. Planeraren fungerar också som kunden' s resursperson för många leverantörer , designers och andra former av företag som tillhandahåller information om bröllopet. Bortsett från de organisatoriska färdigheter och en mängd kontakter i branschen, är bröllopsfixaren också betraktas som oumbärlig för deras erfarenhet och expertråd för kunden.

Bröllopsplanerare presentera sina idéer och förslag, men kunden gör alltid det slutliga beslutet att välja eller välja en viss tjänst eller produkt som kommer att göra framträdanden vid evenemanget. Planerarna kan endast agera med kunden 's godkännande och val. Bröllops planerare har också en hel del uppgifter och aktiviteter bortsett från att tillhandahålla en kund med en resurs katalog. Några av de uppgifter hör förhandlings priser eller rabatter på varor och tjänster. De har också fungera som en medlare mellan kunden och leverantörer. Bröllops planerare ger också eller förbättra idéer och teman för brudar samt en problemlösare för eventuella bröllopsproblem. eftersom bröllop planerare ofta anlitade i början av bröllopet planeringsprocessen, de brukar stanna under en lång tid på grund av den långa varaktigheten av planeringen.

Den andra personen i bröllopet tjänstesektorn är bröllopskoordinator. Bröllop samordnaren är inte samma typ som planeraren. Bröllop samordnaren är en person som samordnar och övervakar alla val och beslut av klienten för att gå smidigt på bröllopsdagen. Samordnaren agerar på de beslut som fattas av kunden och ser till att händelsen kommer att gå smidigt, lätt och minnesvärd för kunden.Samordnaren är vanligtvis anlitade en månad eller två innan själva bröllopet datum. Huvudansvaret för bröllop samordnaren är att övervaka och kontrollera alla detaljer och se till att allt är i sin ordning. Samordning innebär alla i samband med bröllopet C klient / par, deras familjer, leverantörer, formgivare, plats, och servicepersonal. Det innebär också från början till slut bröllopsdagen C inklusive ceremonin, mottagning, till smekmånaden. De flesta av bröllopet samordnare 'arbete sker på bröllopsdagen själva, och de syftar till att tillfredsställa både kunden och deras gäster.

Båda tjänsterna arbetar hand i hand. Vissa bröllop planerare utvecklats till bröllop samordnare, eller båda tjänsterna kan göras av olika personer eller företag. Båda tjänsterna ta ut en avgift, men den hjälp och kostnadseffektiva åtgärder att anställa tjänsten gör det nödvändigt för en kvinna eller ett par för att göra den mest minnesvärda dagen i deras liv.

Sammanfattning:

1. Både bröllopsplanerare och bröllop samordnare är tillvalstjänster i verkställande ett bröllop.
2. Ett bröllop planerare vanligen anställd för att starta bröllopet planeringsprocessen medan bröllop samordnaren hyrs två månader innan själva bröllopet datum.
3. Bröllopsfixaren hjälper kunden att avgöra alternativ och fatta beslut medan bröllopskoordinator hjälper utföra och föra klienter 'beslut och visioner till verklighet.
4. Innan bröllopet, gör Bröllopsfixaren alla uppdragen innan ett beslut fattas. Under bröllopet, bröllop samordnaren gör samma sak efter besluten klar.