Skillnaden mellan ODM och OEMODM vs OEM

Båda termerna ODM och OEM är relaterade till tillverkningsindustrin. ODM står för Original Design Manufacturing och OEM hänvisar till Original Equipment Manufacturing. Det är ganska förvirrande att se skillnaden mellan de två, eftersom de är mycket lika.

OEM hänvisar till ett företag eller ett företag som är ansvarig för att utforma och bygga en produkt i enlighet med sina egna specifikationer, och sedan sälja produkten till ett annat företag eller företag som är ansvarig för dess fördelning. Den Företaget producerar produkter på uppdrag av ett annat bolag, varefter inköpsbolag marknadsför produkten under eget varumärke.

Ett ODM företag eller företag, å andra sidan, är ansvarig för att utforma och bygga en produkt enligt ett annat företag 'specifikationer.

Alltså, OEM-företag utforma produkter enligt deras egna specifikationer, medan ODM företag designprodukter enligt andra företag 'specifikationer.En fördel med OEM är att köparna kan få produkter utan att inrätta en fabrik. På ett sätt hjälper OEM inköpsbolagen att sänka sina produktionskostnader.

Sammanfattning:

1. ODM står för original design tillverkning och OEM hänvisar till Original Equipment Manufacturing.