Skillnaden mellan UPS och USPSUPS vs USPS

På grund av deras akronymer, är det ganska lätt att blanda ihop de två '', men vad som verkligen är skillnaderna mellan UPS och USPS? När du har ett paket som behöver sändas någon annanstans, dessa två är de två första företagen som kommer i åtanke '' så som man bör du välja?

I grund och botten, USPS står för United States Postal Service, som grundades 1775. Det 'är praktiskt taget en myndighet i kuriren branschen på grund av den tid som den myndighet har funnits. Även känd som posttjänsten eller US post, erbjuder USPS förstklassig och inrikesleveranstjänster.

UPS, å andra sidan, är ett publikt bolag, som kallas United Parcel Service, Inc. grundades 1907. Det anses som världens 'största paketleveransföretag, och de erbjuder logistiktjänster, kurir uttrycka och spedition. Medan UPS är ett publikt bolag, är USPS en statlig myndighet, som får sina medel genom försäljning av frimärken och leveranstjänster som de erbjuder sina kunder.

Nu, när det gäller den mer praktiska aspekten av leveranstjänster, varav den ena är bättre? USPS-prioritet postar tar ungefär två till tre arbetsdagar att få levererat. Om du använder UPS Ground, å andra sidan, kan det ta upp till två veckor innan paketet får levereras till mottagaren.

USPS har också strängare riktlinjer när det gäller vikt och storlek på paketet, medan UPS kan leverera paket av praktiskt taget alla storlekar. Den goda nyheten är att när det gäller hastighet, de erbjuder konkurrenskraftiga priser, som är mycket billigare än deras privata leverans tjänster motsvarighet!Sammanfattning:

1. USPS är en statlig myndighet, medan UPS är ett börsnoterat företag.

2. USPS paket brukar få levereras i två till tre dagar, medan UPS Ground paket kan ta upp till två veckor som skall levereras.