Skillnaden mellan lön och timmeLön vs varje timme

Det finns massor av saker att tänka på när det handlar om olika typer av skadestånd. Entreprenörer, arbetsgivare och företag betalar sina anställda på olika sätt beroende på vilken typ, natur och varaktighet av jobbet. I detta sammanhang har den lön eller avlönade lön och timlönesystemen alla trätt i kraft i dagens 's moderna samhället.

Tjänsteman individ är någon som tar emot hans lön som baseras på en fast årlig eller månadsvis schablonberäkning, lönen. Om den årliga lönen är $ 30.000, måste detta delas in ytterligare i det totala antalet lönings eller betala perioder som arbetstagaren kommer att njuta för hela året. För de flesta ger en varannan månad lönesystem denna anställd ungefär $ 1250 per löneperiod (per 15 dagar).

En anställd som betalas per timme är någon som är ersättning per timme. Detta innebär att om du får betalt med en hastighet av $ 10 per timme, kommer du att få $ 80 för 8 timmars arbete för en enda dag. Beroende på vilken typ av arbete och kompetens som krävs för arbetet slutförts, kan timpriser variera. Ändå de flesta jobb som betalas per timme sammanfaller med de satser som dessa tjänstemän om dessa 's lön beräknas per timme.

Så vem har rätt till lönearbete? Tja, många är överens om att tjänstemän jobb erbjuder mestadels lönearbete. Yrkesverksamma som chefer, arbetsledare och vanliga kontorsarbetare är vanligtvis undantagna från övertidsersättning, eftersom de tilldelas med en fast lön. Men vissa arbetsgivare ge lite extra för dem som arbetar utanför deras vanliga skift. Beräkningen för denna extra inkomst brukar regleras av staten 's arbets koder. Däremot timan jobb är oftast de som är bara deltid eller avtalsrättslig karaktär. De manuella arbets arbetstagare får den här typen av lönen.Löne lönesystem är bra för dem som brukar sluta sitt arbete i tid medan timlön system som är bäst för dem som arbetar utanför deras normala skift timmar eftersom den har potential att generera mer intäkter.

Sammanfattning:

1. Lönen lönesystem är vanligtvis tilldelas heltid och fast anställda medan timlön lönen är vanligtvis ges till deltid eller avtalskroppsarbetare.
2. Lön lönearbetare får betalt med en fast årlig eller månadslön paket. De är också oftast övertid undantagna.