Skillnaden mellan Business och finansFöretag vs finans

Varje affärsman vet att bortsett från att göra en hel del matematik, måste man förstå affärsvillkor för att tjäna pengar, särskilt i den nuvarande ekonomiska krisen i USA och Storbritannien. Det kokar ner till grunderna när det gäller höga värden i näringslivet. Tyvärr, de flesta affärsmän är alltför upptagen i dator vinster och förluster att uppmärksamma viktiga villkor som kan hjälpa dem att hantera sin verksamhet bättre, och locka fler kunder.

Det finns fyra affärsvillkor varje affärsman bör veta utantill: marknadsföring, ekonomi, finans och affärs. Att veta definitionen av var och en av dessa termer skulle inte bara hjälpa affärsmän under intervjuer och seminarier, men också bidra till att veta hur man ska hantera sin verksamhet mer effektivt. Vissa affärsmän kan hävda att veta dessa villkor inte krävs för att nå framgång. Emellertid kan dessa termer jämföras med stödpelarna i en byggnad. Byggnaden kan stå högt utan stödpelarna, men med dessa pelare ger ändå en försäkran om att byggnaden vann 't falla till marken lätt.

De två första termerna, marknadsföring och ekonomi, vanligtvis diskuteras av ekonomer, aktiemäklare och analytiker. När man diskuterar marknadsföring, termerna konsumenterna, utbud och efterfrågan skulle alltid komma in i bilden. Marknadsföring försöker på ett objektivt sätt förklara trender som dikterar efterfrågan av konsumenterna och leverans av produkter. Å andra sidan, ekonomi studerar de faktorer som leder till distribution, produktion och konsumtion av varor och tjänster av en viss ekonomi.

Med alla dessa formella klingande termer, skulle man kunna tro att få en MBA är nödvändigt för att förstå det inre arbetet i företag och finans. Men skulle en enkel differentiering av dessa två termer stor hjälp affärsmän som har använt dessa två termer omväxlande. Förvirrande dessa två villkor kan inte bara vilseleda affärsmän till att göra små misstag, men också ändra andra 'uppfattning om affärsmannen om han eller hon inte kan definiera antingen term i en högtidssammankomst.

Ekonomi handlar om två faktorer: pengar och tid. Det handlar om att studera hur individer och institutioner tjäna, spara och spendera pengar under en viss tid. Finansiering är närvarande i studier som beskriver hur människor sparar för framtida kostnader, eller hur människor spenderar pengar medan de 're i köpcentret eller stormarknad. Å andra sidan, är affärer avser lagligheten. Det främsta syftet med verksamheten är att skapa en juridiskt stöd organisation som fungerar genom att sälja varor och / eller tjänster. Denna organisation som är bunden till ett land med en fri ekonomi, en som inte medför onödig skatt eller tariffer. för att starta ett företag, bör man helst ha kontakter med en advokatbyrå för att få rättslig grund. att ha en rättslig grund innebär att verksamheten är laglig, att den har ett arbetstillstånd som utfärdas av regeringen, och att dess produkter är godkända av antingen mat och dryck Safety board eller avdelningen för handel och industrin i landet är verksamt i.

Sammanfattning:1. Det finns fyra villkor varje affärsman bör veta: marknadsföring, ekonomi, företag och finans.

2. Marketing försöker förklara trender i tillgång och efterfrågan.

3. Economics avser faktorer som leder till distribution, produktion och konsumtion av varor och tjänster i en viss ekonomi.

4. Ekonomi är studiet av hur individer och institutioner tjäna, spara och spendera pengar under en viss tid.