Skillnaden mellan tandsköterska och tandhygienistTandsköterska vs tandhygienist

När det gäller tandvård och tandreglering, det finns också flera andra yrkesutövare inom vården av patienter med tänder eller munhåla oro bortsett från dina välkända tandläkare. Varav två är tandhygienist och tandsköterska. Eftersom inte alla människor ägna särskild uppmärksamhet åt dem, har deras roller och ansvarsområden något blivit förvirrad. För att hjälpa radera moln av missförstånd, läs vidare.

DA, eller tandsköterska, är förmodligen den tandläkaren 'viktigaste partner. Med honom runt,. Det är den totala arbetsbelastningen för tandläkaren är kraftigt reducerad ett måste att ha en i närheten som är redo att arbeta hand i hand med . tandläkaren DA har en omfattande arbetsbeskrivning Han är den som förbereder allt på uppdrag av tandläkaren så att den senare bara dyker upp för det faktiska tillhandahållandet av tandvård Några av hans mest märkbara uppgifter inkluderar:.. bereder och steriliserar tand instrument och brickor, hanterar laboratoriearbete, utsätter patienten för en röntgen och, naturligtvis, bistår tandläkaren under hela själva behandlingsprocessen.

Även med denna stora huvuddelen av ansvar, DA faktiskt inte krävs för att få en legitimation. De flesta kommer att få ett intyg på så kort som mindre än ett år av utbildning. Det finns dock vissa licensierade DA med en mer utökad roll såsom spetsen tillämpningen av tillfälliga tandkronor, gör tänderna polering och utföra andra former av tandbehandlingar samtidigt som övervakas av en tandläkare.

Även om bara betraktas som en tilläggsbehandling till tandvård uppställningar, hygienister är vanligen närvarande i de mest framgångsrika inställningarna praxis. DH eller tandhygienist, är den du lätt observera att göra antecknings arbete. De är ansvariga för periodontal kartläggning och även spelar en viktig roll i att coacha patienten på rätt tandhälsa läror med särskild tonvikt på förebyggande vård. De är också ansvariga för att ta bort suturer och tand förband.DHs behöver för att slutföra den rekommenderade krediter i en hygien skola, som vanligtvis sträcker sig över 2-4 år. Ovanpå detta, är de skyldiga att klara statsexamen i för att de ska få en licens.

I form av lön, DA tjänar ungefär $ 34.000 per år vid en genomsnittlig men antalet kan gå så högt som $ 60.000 beroende på inställning och utökade roller. Däremot, hygienister 'brukar nå $ 66.000 per år enligt en 2008 statistik från Bureau of Labor. Några DHs anställs på kontraktsbasis beroende på efterfrågan.

Sammanfattning:

1. Dental assistenter betraktas som extra arm tandläkaren eftersom de hjälpa honom genom de förfaranden och hjälpa till att förbereda eller rengöra dental utrustning.
2. Tandhygienister har mer omfattande utbildning och licenskrav jämfört med fallet av dentala assistenter.
3. En majoritet av tandhygienister tjäna mer än tandvård assistenter.