Skillnaden mellan Amazon och Amazon PrimeAMAZON VS. Amazon Prime

Det 'är svårt att tro att bara ett par decennier sedan, beställa online var mer av en börda än en bekvämlighet. Telefon och fax order var fortfarande det primära sättet att betala för din produkt så att den kan levereras så snabbt som möjligt C eventuellt genom Fed-Ex, UPS eller någon annan kurir leveransservice. vid mitten av nittiotalet men fröna för vad som skulle vara den standard som order och inköp skulle göras i det 21-talet planterades. 1994 var när Jeff Bezos grundat Amazon.com, som började som en online-bokhandel. det gjorde 't stoppa det dock Amazon expand snabbt sitt utbud och blev affischnamn för online shopping, men utan tvekan har nu passerats av dess yngre konkurrent E-Bay. En av de tjänster som nu erbjuds av Amazon.com är Amazon Prime abonnemang som lägger till en nivå av snabbhet och bekvämlighet för leverans till sina trogna kunder.

Amazon.com har ett brett utbud av produkter, både internt och från externa köpmän värd på deras hemsida. Böcker, CD, DVD och andra media, hem objekt och verktyg, hemelektronik, leksaker och hobbyer, garderob kläder, hygienartiklar, smycken, hälsovård, kläder, kommersiella, industriella och vetenskapliga leveranser, även färska matvaror. Amazon Prime är bara en av de många tjänster Amazon.com erbjuder.

Amazon Prime är en valfri prenumeration enligt Amazon.com. Årsavgiften för att dra nytta av Amazon Prime-tjänst är $ 79,00. Det ger medlem med fri standard frakt, gratis 2-dag sjöfarten och erbjuder en dag sjöfarten på $ 3. 99. Den fria 2-dag sjöfarten som denna tjänst har vissa villkor för leverans att kvalificera sig. Om objektet kunden beställer inte finns i lager, kommer det att levereras 2 dagar efter den dag den fylls på eftersom vissa objekt kan ta lite förberedelser innan de kan levereras. Kunden bör kontrollera när objektet väntas anlända baserat på när ordern gjordes som helst ordning görs på fredag ​​eller lördag kommer att levereras tisdag. Bortsett från dessa standardfunktioner finns också alternativ för Expressleverans (begränsat till kvalificerade platser) för $ 3. 99 och söndag leverans (dvs. om kunden beställer sent fredag ​​eller när som helst på lördag) för $ 15. 99. För vissa poster, kan leveransen vara fritt releasedatum (också föremål för medlem 's plats).' One-Click 'beställning presenterar också dessa alternativ till Amazon Prime medlemmar.

Det finns dock undantag från dessa fördelar som Amazon Prime. Noterbart är vissa poster uppfyllas av andra handlare (även beställas via Amazon.com) är berättigade. Amazon Prime diskvalificerar också leveranser för tidningsprenumerationer, personlig gåva kort och alla objekt som inte är särskilt anges som är berättigade till Amazon Prime leverans. Leverans fördelar Amazon Prime utesluter också platser i följande områden: Alaska, Hawaii, US territorier (t.ex. Puerto Rico, Guam, etc.), och andra internationella destinationer. Tjänsterna Amazon Prime erbjudanden kan inte heller användas av abonnenten för att leverera varor till återförsäljning eller till sina kunder (verkliga eller potentiella). Inköp över ett visst värde även kan inte levereras till P.O. Box adresser och kräva att mottagaren 'underskrift.

Amazon Prime-tjänst erbjuds som en gratis testperiod för dem med ett giltigt kreditkort. Alla fördelarna med Amazon Prime tjänsten haft under provperioden. Om kunden väljer att inte uppgradera den till en full teckning kan de avbryter det från medlems alternativ och fortfarande njuta av tjänsten tills den fria testperioden löper ut. Uppgradering sker automatiskt om medlemmen inte avbryta fri rättegång. Fullt medlemskap ställer också automatiskt uppgradera årligen. Abonnenten har möjlighet att dela Amazon Prime fördelar med upp till 4 andra familjemedlemmar (förutsatt att de är i samma hushåll) eller 4 medarbetare (under en gemensam Amazon företagskonto).Sammanfattning

1. Amazon.com är moderbolag; Amazon Prime är en tjänst som erbjuds.

2. Amazon.com erbjuder standardleverans för artiklar som beställts via sin webbplats; abonnenter till Amazon Prime har förmånen av fri, standard eller 2-dagars leverans, liksom sänkta priser för andra expedierade leveransalternativ.