Skillnaden mellan tekniker och ingenjörerTekniker vs Engineers

Det 'sa mycket prat om skillnaden mellan en ingenjör och en tekniker som vanligen leder till en sida kastar andra. Vissa kan utropa sig som ingenjörer eller tekniker, men de bör förstå att det finns vissa krav som måste uppfyllas först för en att kallas som sådan. problemet är att skillnaden av en ingenjör och en tekniker har suddig på grund av fusion av dessa två separata roller.

Men om du tar en titt på den stora bilden, ingenjörer är de som löser problemen. De använder alla de grundläggande vetenskap och teorier de 've lärt sig i sin utbildning för att lösa matematiska gåtor och även utforma nya produkter. De flesta ingenjörer tenderar att revolutionera hur människor lever genom att hitta teknik som kan bidra till att göra leva och arbeta mycket lättare. Det är ännu sade att teknik är den näst största yrket i Amerika idag. det mesta av detta tillskrivs den ständigt ökande efterfrågan på personal som är besläktad med dagens 's teknik under utveckling.

Tekniker är mycket relaterade till ingenjörer. Deras arbete ofta överlappar och går hand i hand med det senare. Om ingenjörerna betraktas som problemlösare, då teknikerna är de faktiska doers som löser problemet. De flesta av dem följer vad ingenjörer eller läkare instruera dem att göra. Till exempel, tekniker arbetar på ett mycket komplex utrustning och maskiner för att hjälpa till att diagnostisera sjukdomar.

Den vanliga innebörd för begreppet 'teknikern' verkar vara fordonstekniker som är utrustade med kompetens att fastställa och diagnostisera bilrelaterade frågor. Detta är den gemensamma uppfattningen av grupp 1 tekniker. Men vissa tekniker redan tillhör grupp 2 som tar emot lika mycket eller ännu mer utbildning jämfört med ingenjörer.När det gäller utbildningsnivå, ingenjörer fylla vanligen en grad av fyra år på en ackrediterad institution. Tekniker, å andra sidan, vanligtvis slutföra en examen kurs som sträcker sig över endast två år. Ingenjörer tenderar att studera mer om teorin bakom deras disciplin. Tekniker fokusera mer på den praktiska tillämpningen. Det 'är därför det är faktiskt säkert att säga att ingenjörer är ofta, men inte alltid, brainier medan tekniker är ofta mer skickligare.

Sammanfattning:

1. Ingenjörer förlita sig mer på de teorier om deras vetenskaper medan tekniker fokusera mer på den praktiska tillämpningen.
2. Ingenjörer är problemlösare medan tekniker är de verkliga doers.
3. Även om det inte är tillämplig på alla situationer, ingenjörer är de som har en examen som ofta kräver ett fyraårigt kurs medan teknikerna behöver bara en kortare diplom kurs och ytterligare utbildning.