Skillnaden mellan CPA och CMACPA vs CMA

Företagsvärlden har blivit extremt konkurrensutsatt under de senaste åren. Numera är det inte längre tillräckligt att en person har en grundutbildning eller examensarbete. För många kan få en certifiering betyda skillnaden mellan att få fram i näringslivet, och att få passerade bort av potentiella arbetsgivare.

CPA och CMA är bara två av de certifieringar där en revisor kan visa intresse efter examen från universitetet. Även om de skulle kunna få ett stabilt jobb utan att certifieras, revisorer som har tagit och klarat antingen CPA eller CMA certifiering har en större chans att få högre betalda jobb än icke-certifierade revisorer. Om du är en revisor, och hitta dig själv har svårt att avgöra vilken av de två certifieringar att ta, fortsätta läsa för att lära sig mer om dem.

CPA, som står för auktoriserad revisor, är de mer populära certifiering mellan de två. Det är också den mest accepterade och ackrediterat certifieringsorgan för en revisor. En CPA hanterar mestadels uppgifter som revision, skatter, och upprättandet av finansiella rapporter för att säkerställa att en person eller ett företag kan uppfylla de legala ekonomiska krav från lokala myndigheter. CMA, å andra sidan, står för Certified Management Accountant. Revisorer som får denna certifiering är mer skickliga i att hantera ansvar avseende den ekonomiska förvaltningen, analys och strategier. Ovanpå detta, är CMA certifierade revisorer förväntas också ha förmåga att leda medarbetare och har tillräckligt med affärskunnande för att göra det möjligt för företag eller organisation att blomstra.

En annan skillnad mellan CPA och CMA certifieringar, är de krav som behövs för att kvalificera sig för proven. Både CPA och CMA kräva att de sökande har genomgått grundläggande akademisk examen i redovisning. Ovanpå detta måste CMA sökande har också gått Graduate Management Admission Testa, eller GMAT. I de flesta länder gör CPA certifiering sökande behöver inte ha någon tidigare arbetserfarenhet för att kvalificera sig för testet. Men CMA sökande måste kunna uppvisa bevis på att de har haft minst två års arbetslivserfarenhet innan de kommer att tillåtas att ta examen.Slutligen, det är skillnaden i arbetsmöjligheter. Samtidigt som certifierad som antingen CPA eller CMA ökar dina chanser att vara anställd i högre betalda jobb än de flesta andra sökande, CPA certifiering täcker ett extremt brett tillämpningsområde, och enbart fokuserar på revision kompetens och kunskap om skatt och finansiella lagar i en särskilt tillstånd eller land. Å andra sidan, CMA revisorer är mer specialiserade. Bortsett från att kunna erbjuda samma tjänster av en CPA, de har också certifierats som värdefulla ledare inom en organisation eller ett företag. Av denna anledning, CMA revisorer kan stiga upp företagets stege snabbare, och kommer ofta utgör en del av toppledningspersonal.

Sammanfattning

1. CPA och CMA är certifieringar som en revisor kan vidta för att kvalificera sig för bättre och högre betalande arbetstillfällen.
2. Undersökningen av CPA certifiering fokuserar på revision, och kunskapen om skatt och finansiella lagar. CMA certifieringsprov kretsar kring mäta den ekonomiska förvaltningen, analys och strategizing förmåga hos den sökande.