Skillnaden mellan knapphet och bristKnapphet vs Brist

Termerna 'brist' och 'brist' bör alla ses med hänvisning till begreppen mikro sedan titta på antingen med lekman 'synvinkel kommer att göra två nästan utbytbara. Så dessa två begrepp är mycket varandra och har något att göra med modellen av tillgång och efterfrågan. 'efterfrågan' är en önskan som kommer från konsumenter mot en viss vara eller tjänst medan 'leverans' är tillgången på den senare. Dessa begrepp används för att mäta marknadspriser som ska mer eller mindre vara på en punkt som gör efterfrågan lika med utbudet.

Ja, alla resurser eller varor är knappa. De är naturligtvis begränsade! Brist är därför baserad på antagandet att det verkligen finns ett begränsat antal varor eller tjänster. Tvärtom är en brist stöds av säljaren 's beslut att hålla inne försäljning av vissa produkter på nuvarande prislapp. Du kan faktiskt lösa detta problem genom att höja priserna eller genom att importera utländska produkter av produkten.

När något är knappa, detta innebär direkt att du inte 't har råvaror för att producera, tillverkning, eller göra en produkt. Så om det finns så mycket efterfrågan på en viss vara eller tjänst, medan resurser för att göra produkten eller tjänsten är knappa, då finns det en brist på tjänsten eller produkten. på grund av detta, kommer marknaden att skjuta upp sin försäljningspriset tills det kommer en tid när inköpspriset kommer att vara lika med strömförsörjningen.

Ett konkret exempel är fallet med avokado, en säsongsbetonad frukt. Under sin högsäsong, är försäljningspriset billigt eftersom det finns massor av tillgängliga avokado på marknaden. När säsongen börjar försvinna, börjar avokado priset att stiga på grund av den plötsliga nedgången i sitt utbud. När det 'är redan av säsongen, kommer det att finnas en brist på avokado.Ett bra exempel på en brist är när oljebolagen plötsligt höja priserna på gas produkter. Konsumenterna kommer att tvingas att trimma ner sin gaskonsumtion att undvika de ökande priserna. Så regeringen kommer att hjälpa konsumenterna genom att placera övervinster skatter på dessa företag som banar väg till fastställda priser gaser. På grund av detta, blir de ovilliga att sälja mer gas produkter till det belopp justeras av regeringen, även om de har gott om gas i utbudet. Resultatet är mindre gas som cirkulerar på marknaden skapar upptagna linjer bara för att köpa gas och eventuell ransonering. Således, det 'är en gasbrist.

Sammanfattning:

1. Brist är ett naturligt förekommande fenomen. Det är alltid där.
2. Brist är ett val som gjorts av människan.
3. Brist kan kontrolleras genom att importera (produkter under brist) från utlandet.