Skillnaden mellan PPK och CCKPPK vs CCK

Om du 're en chef, arbetsledare eller teamledare i en företagsorganisation, finns det ett behov för dig att lära om OD, eller organisationsutveckling. Under detta finns en term som kallas Process Improvement, vilket innebär en rad åtgärder för att identifiera, analysera och förbättra en viss affärsprocess. Naturligtvis är målet för alla dessa för att möjliggöra en organisation för att möta nya och befintliga mål, och dess mål.

Tillsammans med ditt mål att förbättra ett företags 'processer, finns det ytterligare saker som du behöver för att lära sig om' 'som omfattar PPK och CCK.

Låt oss först 's har en titt på vad PPK handlar om. Även kallad Process Performance Index, detta är i grunden det uppskattade värdet av förmågan hos en affärsprocess under sitt första installationen. PPK sker före det stadium där den genomgår statistisk kontroll.

CCK, å andra sidan, avser kapabilitetsindex eller Ratio. Som namnet antyder, är det statistiskt mått på processduglighet som definierar förmågan hos en process för att producera en utsignal enligt angivna gränser.

Om du 're i högsta ledningen av en företagsorganisation, skulle det också hjälpa om du är bekant med hur och när man använder dessa två enheter. CCK är bäst för kortsiktiga applikationer, medan PPK är bäst för långsiktigt applikationer.

Om ditt mål är att lära sig hur en viss process variation kommer att påverka ditt företag 'förmåga att möta din klient' s eller kund 's krav, då CCK är vad du ska använda. PPK, å andra sidan, är bäst om du helt enkelt vill veta hur mycket variation en process utställningar.Dessutom CCK indikerar vad en viss affärsprocess kan göra i framtiden, medan PPK visar hur samma process har utförts i det förflutna. När du når den punkt av statistisk kontroll, kommer du att se att dessa två värden blir nästan samma '', men när det finns en bred marginal, betyder det att affärsprocesser du har är utom kontroll.

Sammanfattning:

1. PPK är det uppskattade värdet av förmågan hos en affärsprocess under sitt första installationen, medan CCK är kapabilitetsindex eller förhållande.

2. PPK är bäst för långsiktiga program, medan CCK är bäst för kortsiktiga applikationer.