Skillnaden mellan Discover och VisaUpptäcka vs Visa

Discover och Visa är kreditkort som har blivit allmänt accepterade runt om i världen. Visa är den största använda kreditkort i världen medan Discover placeras i fjärde plats.

Upptäck kreditkort lanserades 1985. Det var Sears som utfärdade Upptäck kort för första gången. Senare Discover kort blev en del av Dean Witter finansiella tjänster. Efter detta år 1997, Dean Witter Upptäck samman med Morgan Stanley och detta fortsatte till 2007. Nu Discover Financial Services som tar fram korten är ett oberoende företag. När Discover kort lanserades, var det en av de få kort som inte tar ut en årlig avgift. U S Tullverket har nu accepterat Discover kort endast för betalning av tullar.

Visa-kort har sitt ursprung som en BankAmericard 1958. Visa var en del av Bank of America till 1970. Efter det blev det en oberoende byrå och det var 1976 att bolaget antog namnet Visa. Visa har utvecklats till en transaktion och en teknikbearbetningsföretag och får andra finansiella tjänster och banker att ge ut kort med sin logotyp.

En av de viktigaste skillnaderna mellan Discover och Visa-kort är i pengar tillbaka program. Till skillnad från Visakort, Discover kort har en mer generös kontant tillbaka program. Discover ger en större kreditgräns än Visa.

När man kommer till flexibilitet, är Visa mer flexibel än Discover. Visa-kort accepteras i fler länder än Discover kort. Många företag har inte accepterat Discover, som har gjort det besvärligt. Dessutom erbjuder Visa ett bredare spektrum av belöningar och program.

När det gäller avgifter och räntor, både Visa och Discover är nästan identisk.

Sammanfattning1. Visa är den största begagnade kreditkort i världen. Discover placeras i fjärde plats.

2. Discover kreditkort lanserades 1985. Det var Sears som utfärdade upptäcka kort för första gången. Det förändrade senare händer och nu är ett oberoende företag. Visa-kort har sitt ursprung som en BankAmericard 1958. Visa var en del av Bank of America till 1970 och efter det blev ett självständigt företag.

3. Till skillnad från Visakort, Discover kort har en mer generös kontant tillbaka program. Discover ger en större kreditgräns än Visa.

4. Visa är mer flexibel än Discover.

5. Visa-kort accepteras i fler länder än Discover kort.