Skillnaden mellan M.Sc och MengM.Sc vs. Meng

Om du har avslutat en ungkarl 's examen inom vetenskap, kanske du undrar vilken forskarutbildning kurser du kan ta. Det finns många forskarutbildningskurser du kan välja mellan beroende på vilken vetenskap kurs du är klar. Du kan få Master of Science (M.Sc) eller civilingenjör (M.Eng). Båda dessa kurser är forskarutbildningskurser som du bara kan ta om du har avslutat en ungkarl 's examen i vetenskap. Längden på dessa kurser inte skiljer sig alltför mycket, men deras förutsättning krav och ämnen skiljer sig en hel del. Det kommer att finnas en skillnad i jobberbjudanden efter dessa kurser också.

När det gäller förutsättningarna, discipliner är desamma men en M.Eng har strängare krav. Du måste kunna avsluta klasser i kemi, biologi, fysik eller geologi för både M.Eng och M.Sc. I M.Sc, kan du ta kurser som en del av större eller du kan ha dem som underordnade eller närstående ämnen till din kurs. Men för en M.Eng måste du ha dessa ämnen som din stora i högre utbildning. Så länge dina klasser kvalificera kommer du att väljas baserat på akademiska meriter. Du kan också behöva ta en inträdesprov beroende på vilken högskola du ska skriva in sig vid.

Längden på båda kurserna tar bara två år. De som anmäler sig till någon av dessa kurser kan välja mellan forskningsbaserade och kurser baserade program. Om kandidaten väljer ett forskningsbaserat kurs, då han måste göra en forskningsplan baserad på kursen.

En annan synlig skillnad mellan en M.Sc och en M.Eng är deras resultat. Om du har avslutat M.Sc, då du kommer att vara väl rustade för varje gren av vetenskapen. Oavsett vilket yrke de tar efter att ha avslutat sin examen, kommer de att bli en specialist i sina teorier. Å andra sidan, kommer de som har tagit en M.Eng fokusera mer på tillämpningar av vetenskapsområden som de själva väljer. Detta är en av de stora skillnaderna mellan de två: M.Sc fokuserar mer på studier och teorier, medan M.Eng är mer om programmet.

De jobb som väntar varje efter grad kommer också variera. De arbetstillfällen som väntar dem som genomgått en M.Sc blir forskare, forskare, konsulter, lärare och assistenter. Å andra sidan kommer de som tog upp M.Eng förmodligen att bli ingenjörer, byggare, konsulter och forskare. Det finns även andra högskolor och universitet som kommer att anställa dem som lärare.SAMMANFATTNING:

1.

Båda är vetenskap kurser som har löptid på två år.
2.

Förutsättningarna för en M.Sc är densamma som för en M.Eng, förutom att kraven för en M.Eng är strängare. Det innebär att du kommer att behöva ta vetenskap kurser som din viktigaste i högre utbildning. Dessutom måste du klara ett prov för att ta denna kurs.
3.