Skillnaden mellan Facebook och LinkedinFacebook vs. Link

Facebook och Linkedin är två nätmötesplatser som låter människor att ansluta till andra människor, som de redan känner till eller vill lära känna bättre. Varje medlem skapar sin egen profil som andra sedan kan se. Den primära skillnaden mellan de två är den avsedda användningen av vardera. Facebook är fokusera mer på socialt umgänge, träffa nya vänner och bygga relationer. Linkedin, å andra sidan, är mer inriktad på att skapa affärsrelationer, där användaren kan skapa erbjudanden, söka jobb, och anställa direkt från webben. Som en direkt följd av denna integral skillnad, använder Linkedin tenderar att vara äldre än användarna av Facebook.

Som Linkedin är affärsinriktad, kan företag lägga upp information om sig själva, liksom platser och vad de handlar om, bland annat. Användarna kan sedan söka efter dessa företag och få tillgång till denna information för att avgöra om de vill ansöka till detta bolag. Facebook har inte denna funktion, eftersom den fokuserar mer på person till person relationer, och inte på stora enheter som företag. Link tillhandahåller även en tjänst som kallas Link svar. Detta är mycket lik tjänster Google och Yahoo, där folk kan ställa frågor och svar.

Med båda platserna, kan man skapa konton gratis, men Linkedin-användare har möjlighet att ta ett betalt medlemskap, något som inte finns med Facebook. Genom att få ett betalt medlemskap, får du tillgång till funktioner som inte är tillgängliga för gratis konto. Betalda medlemskap varierar i pris och gränserna för hur många gånger du kan använda varje funktion. Facebook erbjuder inte betalda planer medlemskap, och användarna kan bara få ett gratis konto.

Även om det finns debatter som man är bättre, och folk ibland föreslår att du överger en till förmån för andra, du kan faktiskt ha konton med båda. Att ha två konton kan även vara fördelaktigt, eftersom det tillåter dig att skilja ditt privatliv från arbetslivet. Vi strävar alltid efter att synas professionell på jobbet, eftersom det indikerar utmärkta etik. Allt går när det gäller din personliga liv, och du kan låta ditt sanna jag show, oavsett hur knäppa du är.

Sammanfattning:1. Facebook fokuserar helt på de sociala aspekterna av nätverk, medan Linkedin är mer inriktad på affärsmässiga aspekterna.

2. Användare av Linkedin är i allmänhet äldre än Facebook-användare.

3. Linkedin kan förse användare med information om ett visst företag, medan Facebook kan inte.

4. Linkedin har en Svar tjänst, medan Facebook inte.