Skillnaden mellan Courier och Cargo? 'Kurir'? vs 'Cargo'

När folk vill skicka ett brev, ett dokument eller ett paket till någon som är på annan ort eller land, kan han antingen skicka den via posten eller via en kurir eller last företaget.

Även om det kan kosta mer, med hjälp av en kurir eller last tjänsten är snabbare och säkrare än att använda posttjänster. De ger ett mer effektivt sätt att skicka och leverera paket och dokument.

En kurir är ett företag eller en person som bär och levererar post, meddelanden och paket. Det är en premiumtjänst som erbjuder snabb och engagerade leverans, säkerhet, och konstant spårning av postförsändelser och paket.

Dess funktion kan vara begränsad till en viss plats eller kan vara regional, nationell eller internationell. DHL, UPS, FedEx, och Aramex är bland världens 'största och mest betrodda kurir tjänsteleverantörer.

Last, även känd som frakt, är de varor eller föremål som transporteras, och det är oftast placeras i containrar. Det kan transporteras genom:

??? Fartyg, där det är staplade på träpallar.
??? Flygplan, som är snabb och som lämpar sig för ömtåliga varor.
??? Tåg, som vanligtvis används för stål, trä, kol och andra gruvprodukter.
??? Lastbilar, vilket är den vanliga transport för företag som FedEx att leverera gods.Last kan inkludera kläder, varor, material, varor, varor, eller andra varor. Boskap, tung utrustning, reservdelar, bagage och andra objekt kallas också last. De transporteras från sina hemorter till sina destinationer och levereras via kurir eller fraktföretag.

Fraktbolag används vanligen för bulk last eller de som behöver särskild hantering och omsorg. De kan hantera stora laster och skicka dem var som helst i världen. De kan vara dyrt eller billigt beroende på de objekt som de måste bära.

Budfirmor är lämpliga för dokument och små artiklar och de som är mycket värdefull. De flesta, om inte alla, budfirmor har webbplatser där du kan bläddra de tjänster de erbjuder och deras kostnader.

De är oftast antingen bara kurir eller fraktföretag eller båda. De största budfirmor vanligtvis också hantera last, och de använder olika former av transport sina paket och last.

Sammanfattning:

1. 'Courier' är ett företag eller en person som bär och levererar post, meddelanden och paket. 'Cargo' är frakten eller objekt som ska levereras, men det kan också vara ett företag som levererar varor.
2. Budfirmor hantera oftast mindre föremål medan frakt företag hanterar större.
3. De flesta budfirmor är också fraktbolag, vilket innebär att de bär och leverera både små och stora föremål. Kurirer brukar använda cyklar, motorcyklar eller lastbilar transporterar paket och post medan fraktbolag använder fartyg, flygplan och tåg transporterar artiklar som ska levereras.