Skillnaden mellan CA och CGACA vs CGA

Numera de flesta branscher kräver expertis av en CA eller en CGA att säkerställa expansion och smidig verksamhet. Men många människor är omedvetna om de exakta skillnaderna mellan dessa tjänster och de mål anställnings de behöver för att utföra.

CGA står för Certified General revisor. Uppgifterna för en CGA inbegripa revision, skatter, redovisning och affärsrådgivning. Detta är en typ av karriär som är i hög efterfrågan. Syftet med en Certified General Accountant programmet är att ge praktiska verktyg för att lyckas med ambitiösa individer inom redovisning. Dessa praktiska verktyg kommer att säkerställa att 'revisor i utbildning' kommer att kunna hantera alla bokförings relaterade frågor på ett säker sätt. En individ kan även börja anställning medan han fortfarande på universitetet.

Den karriärmöjlighet för en Certified General revisor, skulle kunna vara ett attraktivt alternativ, som du kanske kan tjäna en bra lön, samtidigt slutföra din examen. En CGA har utmärkta tekniska kunskaper, och deras arbete innebär ofta offentliga praxis. Karriärmöjligheter finns även med CA företag, eller revisor kan vara egenföretagare. Kraven på en CGA program är en examen inom området för handel. En CGA program är också ofta flexibelt, därför, vilket ger tid för att studera, och andra aktiviteter.

CA, å andra sidan, står för CGR. En auktoriserad revisor arbetar i båda områdena näringsliv och ekonomi, och kan vara inblandade i offentliga praxis. En CA skulle kunna fungera i den privata sektorn eller skulle kunna användas av statliga myndigheter. Chartered redovisning kan vara ett utmärkt yrkesval, eftersom det finns obegränsade möjligheter till avancemang inom arbetsmiljön. Att kvalificera sig för en CA-program, bör man ha minst tre års praktisk erfarenhet, och en licens som har godkänts av en auktoriserad CA utbildning kontor.

CA skolor har gett en utvärdering som gör att du slutför de nödvändiga färdigheter som krävs, på grundval av CASB moduler. Fördelarna med att bli auktoriserad revisor inkluderar det faktum att det är ett globalt erkänt yrke, vilket är viktigt, och CA program kunde erbjuda en bra lön när du arbetar inom bokföring. En CA kvalificerad person kan leta efter betalt arbete erfarenhet, vilket kommer att ge mångsidighet. Varje CA Programmet baseras på de regler och parametrar som en godkänd CA utbildning kontor, och det är att se till att varje CA är i stånd att uppfylla yrket 's stränga normer.Sammanfattning:

1. CGA program kan vara flexibla, och de kan ge en god inkomst.

2. En CGA är involverad med bokföringsuppgifter, såsom revision, skatter och affärskonsultation.

3. En CA är involverad i både bokföring och ekonomiska uppgifter.