Skillnaden mellan Praktik och ExternPraktik vs Extern

Om du 've hört talas om praktikplatser och praktikanter, då du borde' inte vara förvånad över att veta att det finns extern och externs, eller hur? Så hur gör dessa två program eller arbetserfarenheter skiljer sig? Är de bara två sidor av ett och samma mynt? Tja, läs vidare för att veta mer.

'Praktik' är en typ av temporär upplevelse snarare än en verklig professionell arbetslivserfarenhet. Denna utbildning kommer att ge praktikanten nödvändiga färdigheter och kunskaper som han eller hon kan använda att söka mer stabil sysselsättning inom en snar framtid. Denna typ av program är ofta erbjuds till universitets eller studenter som vill få en examen inom ett visst område av expertis. En student sjuksköterska kommer sannolikt att ta en praktikplats på ett sjukhus för att finslipa sina färdigheter inom specifik omvårdnad inom val som operativ omvårdnad, pediatrisk omvårdnad, geriatrisk omvårdnad, och många fler.

Praktik gynna både den potentiella arbetstagaren och arbetsgivaren, eftersom den låga kostnaden för utbildning eleverna kan redan ge eleven med tillräckliga kunskaper och teori för att utmärka sig i en yrkespraktik. För praktikanten kan arbetslivserfarenhet antingen vara betald eller obetald, men de flesta av dessa program ger en liten ersättning till praktikant medan vissa är obetalda när det är bara ett krav för att slutföra det nödvändiga antalet högskolepoäng. Praktik är ofta medeldistans i form av utbildning tid men kommer vanligtvis inte längre än tre år eller mer. De flesta praktikplatser span grundar sig på en semestral period av en, två, eller flera terminer.Extern är annorlunda eftersom denna erfarenhet ger eleven endast de mest grundläggande och praktiska stöd som behövs för upplysning inom området för praktiken. Som sådan, extern är oftast kortare när det gäller utbildning varaktighet i motsats till praktik. Dessutom externs vanligtvis inte få betalt för sin erfarenhet som det kommer bara kräver extern att utföra en skugga roll i arbetsmiljön av extern stället för att ge dem möjlighet att göra en mer praktisk erfarenhet inom området.

Sammanfattning:

1. Praktik är oftast längre jämfört med extern som även kan pågå i bara några dagar.
2. Praktik är mer intensiv och ge praktikant med en förstahandserfarenhet med praktiken inom området som förs till skillnad från extern som oftast ger jobb skuggning till extern.