Skillnaden mellan PMI och Prince2PMI vs Prince2

PMI och Prince2 är några av de mest använda standarder inom projektledning cirklar. PMI är faktiskt Project Management Institute, som är officiell utgivare av PMBOK (Project Management Body of Knowledge). PMI är en ideell branschorganisation som ger ström-lining processer yrket projektledning. Därför är en jämförelse mellan PMI och Prince2 skulle faktiskt fokuserar på PMBOK (från PMI) och Prince2 (projekt i kontrollerade miljöer).

PMI 's PMBOK är en samling processer och kunskapsområden är allmänt accepterade av allmänna uppfattningen inom projektledning bästa praxis. PMI' s PMBOK är internationellt erkänd och beskriver grunderna i projektledning, oavsett vilken typ av projekt om tillverkning , teknik, mjukvara eller konstruktion. Det är i allmänhet en guide, en samling av vedertagna standarder, endast anger hur saker kan göras, men det är inte bindande.

Project Management Institute (PMI) erbjuder ett antal certifieringsnivåer inom projektledning inklusive CAPM (Certified Associate i Project Management), PMP (Project Management Professional), PMI-SP (PMI Scheduling Professional), PMI-RMP (PMI Risk Management Professional ), och PGMP (Program Management Professional). PMP var PMI 'första certifiering efter starten 1984.Å andra sidan, är Prince2 en uppsättning successiva processer och tekniker som fokuserar på 'praktiska detaljer' för ett projekt, och är lämplig för alla storlekar av projekt. Även om det har processer i sin struktur, är Prince2 mycket mer inriktad på vad som ska göras och när. Det är en metod med klara och koncisa steg att följa. Prince2 har två kvalifikationsnivåer, grunden och den medicinskt nivåerna. Grundläggningsnivån i grund och botten är en introduktion till terminologin och grunderna i metoden, medan utövaren nivån är djupgående och lämplig för chefer som behöver ta på projekt inom Prince2 miljön.

Prince2 sponsras av den brittiska regeringen och det 'är grundstandarden som ofta används i Storbritannien privata sektorn, och även om det används också internationellt, är det inte lika utbredd som PMI' s kunskap guide. Prince2 också var mycket i linje med IT-projekt från början, därav procedur strategi. PMI verksamhet sponsras av Project Management Institute i USA.

Sammanfattning
PMI är Project Management Institute medan Prince2 är Projekt i kontrollerade miljöer.
PMI publicerar guider till projektledning medan Prince2 är själv en projektledningsmetodik.