Skillnaden mellan RFP och RFIRFP vs RFI

Att förstå skillnaden mellan RFP och RFI kan hjälpa dig att göra starka val när du behöver lägga ut. Oavsett om du 've varit outsourcing under en lång tid och vill hitta en mer distinkt metod för att välja entreprenörer för positionen, eller om du' re precis har börjat, skillnaden mellan begäran om förslag, och begäran om information kan göra din jobb lättare.

Tänk på RFI (begäran om information) eftersom informationen steget sondering. Du 'letar efter information som inkluderar allt, såsom priser, erfarenhet och relevanta skäl för kandidater' program, och du kan använda detta för att få en känsla av hur väl bevandrade de är i de olika stadierna i god kommunikation med potentiella kunder. Någon leverantör som inte kan adekvat uppfylla förväntningarna, eller utelämnar nödvändig information, har meddelat att de inte hör hemma på den korta listan. Inte alla leverantörer överväga en begäran om information för att innehålla finansiell byteshandel, eller ens information som kan leda till missförstånd om du 'letar att ta reda på hur mycket det' s kommer att kosta att uppfylla dina behov.

För finansiella arrangemang överväganden du 'hellre skicka en RFP (request for proposal). Detta ger viss entreprenör eller leverantör, givetvis under förutsättning att du funderar på att förhandla fram ett avtal med någon baserat på pris och kvalitet på leverans. För att få en korrekt svar på RFP, måste man kunna presentera säljaren med alla detaljer i projektet.

Det tar mer ansträngning att noggrant begära och få RFP kontra RFI. De kommunikationsförmåga för båda parter måste vara tillämplig, och väl bevandrade. Detta är ofta scenen som används för att klargöra dina förväntningar, och ta emot garantier från leverantören eller sökanden att de kan hantera projektet på din tidsplan och dina villkor. Detta är en mer av en komplett och formellt steg, som lätt kan övergå till begäran kontraktet.

Det finns fördelar och nackdelar för varje aspekt. RFI ger dig chansen att kasta ut en bred nät, fisk för information och samla recon utan att behöva ge ut alla av projektet 's detaljer. RFP kräver mycket mer ansträngning, eftersom det är mycket smalare när det gäller förväntningar och önskar, och kommer alltid att innehålla finansiell information.Sammanfattning:

1. RFI är bred, och inte nödvändigtvis finansiella samtal att äga rum.

2. RFP är lika mycket om priset, eftersom alla andra aspekter.

3. RFP kräver mer ansträngning för både dig och den blivande entreprenören.