Skillnaden mellan medicinsk assistent och CNAMedicinsk assistent vs CNA

Fler och fler länder idag upplever sjuksköterska brist bland sjukhus, vårdhem, sjukhem, kliniker och långsiktiga vårdinrättningar. Krisen kan köpas av minskat intresse för studenter inom det medicinska området tillsammans med de kraftiga kursavgifter i vårdutbildningar. Mestadels, ändå är detta problem beror på det begränsade antalet professorer och lärare bland högskolor och universitet.

De flesta omvårdnad skolor vägrar att erkänna tusentals sjuksköterskestudenter varje år på grund av den begränsade populationen av lärare. Detta scenario ledde inte förvånande då att den minskade kvaliteten på vården och lägre kompetens i många medicinska institutioner.

Som en tillfällig botemedel till ihållande medicinska kriser federala regeringar ständigt uppmuntrande gymnasieexamen att delta yrkes sjuksköterskor utbildning, eller registrera dig för program som kan få dem en plats i den medicinska professionen efter bara några veckor för att delta i klasser. Om du gör det skulle vara som att skjuta två flugor i en smäll C regeringen ger missgynnade personer som inte har råd att gå på college en möjlighet att etablera en stabil karriär, få en generös lön från det medicinska området, samtidigt som en snabb åtgärd av brist av personal mellan medicinska institutioner.

Således är många stater närvarande innehar certifierad ammande assistent (CNA) utbildningsprogram. Generellt kraven för utbildning omfattar en gymnasieexamen eller GED, en tydlig kriminalregister, drogtester, vaccinationer och statliga ID 's. Eleverna bör vara 16-18 år gammal, men detta beror på behörighetskraven som fastställts av regeringen, utbildningsleverantör, och sköterskan 's medhjälpare styrande organ.

Samma förutsättningar gäller för certifierade medicinska assistenter (CMA). Community college, universitet, gymnasier och privata utbildningscentrum som erbjuder CNA klasser håller vanligtvis CMA klasser för kvalificerade studenter också.

Båda programmen kräver sex till tolv veckors utbildning, och minst 70 timmar kredit (för de flesta stater). Examen från programmet skulle kvalificera individer att sitta i för staten licensieringen examen som kan få dem ingår i registret som krävs för att vara reguljärt anställd på sjukhus och andra anläggningar.Även om dessa två karriärer har samma grundläggande utbildning, krav och förfaranden för sysselsättning, de har också tydliga skillnader.
CNA eller sjuksköterska medhjälpare är ansvariga för att utföra grundläggande uppgifter sjuksköterskor. De kan användas på sjukhus, vårdhem, vårdhem, pension samhällen, psykologi avdelningar, rehabiliteringscenter, och andra hem vårdinrättningar.

Deras arbetsbeskrivning inkluderar vanligen övervakning av patienterna 'vitala tecken och rapportera dem till övervaknings legitimerad sjuksköterska eller läkare, infektionskontroll, underhåll av hygien och välbefinnande av patienter, lagring och användning av medicinsk utrustning, och andra uppgifter som kommer att bidra till patienter i deras vardag.

Å andra sidan, de jobb CMAs är mer benägna att administrativa arbetsuppgifter och ansvar. Generellt medicinska assistenter hjälpa läkare, kiropraktorer och andra tillsynsmyndigheter av sjukvårdsinrättningar i att hålla kontor 'arbete fungerar smidigt och effektivt. De är vanligtvis tilldelas för att hantera och organisera register över patienter, fyll försäkring ansökningsblanketter, och ange möten för laboratorie tentor och sjukhusinläggningar. De tjänar som en sekreterare till sina handledare med uppgifter som kan innefatta telefon telefoner, hälsning patienter, bokföring och administration fakturering.

CMAs, naturligtvis, kan lika väl fungera i kliniken och hantera samma jobb som de i den CNA. De kan tillåtas att göra grundläggande flebotomi och administrera läkemedel. Ändå skulle de flesta arbetsgivare föredrar att ge det här jobbet till CNA eftersom de förväntas ha mer erfarenhet av detta ansvar från de kurser de har tagit under träning.

Sammanfattning:

1. Medicinska assistenter och CNA hjälpa sina handledare i olika anläggningar.
2. Bara några veckors träning tilldelas för båda jobben.
3. CNA ansvarar för att utföra kliniska uppgifter medan CMAs ofta tilldelas administrativt arbete.