Skillnaden mellan VRQ och NVQVRQ vs NVQ

VRQ och NVQ är två olika yrkeskvalifikationer. 'VRQ' står för 'Yrkes-Related Kval' och 'NVQ' står för 'National grundexamen.' Båda kvalifikationer redovisas nationellt och internationellt. Dessa kvalifikationer är till hjälp för öppnande karriärmöjligheter och är ett bra sätt att lära sig något nytt vid varje tidpunkt av en 'liv. Olika nivåer av kvalifikationerna ges enligt den person som avslutar de nivåer av lärande, till exempel nivå 1 eller nivå 2, etc. Dessa olika nivåer är också erkänns av alla arbetsgivare och kandidater väljs enligt kravnivån avslutats. Dessa kvalifikationer är absolut nödvändigt att hitta sysselsättning inom skönhetsindustrin. Många institutioner erbjuder kurser som sträcker sig från 5 dagar ' utbildning till 12 veckor. Vissa institut erbjuder en 'Certificate of Credit' som är användbar i genomgången kurs från den punkt där en slutade om de inte kunde fullfölja examen i en session.

NVQ
'NVQ' står för 'National grundexamen.' En NVQ kvalifikationer erkänns nationellt och internationellt. Det är ett kompetensbaserat, arbetsrelaterad kompetens. Denna kvalifikation återspeglar de kunskaper och färdigheter som krävs för att på ett effektivt sätt göra ett visst arbete, till exempel i en salong, etc. En NVQ är i grunden representerad på en arbetsplats eller olika inställningar som replikerar samma miljö som arbetsmiljö. NVQs behöver inte genomföra någon särskild lärande och med formella skriftliga prov. Den portfölj som är byggd av NVQ kandidater innefattar bevis på arbetsplats.

I olika länder, är de kvalifikationer som avses med olika namn. De olika nivåerna hänvisar till nivån av skicklighet du har nått i din karriär. Således, samtidigt ansöker om ett jobb, arbetsgivarna be om en viss nivå motsvarande. Till exempel kan en NVQ-3 eller motsvarande kompetens krävas. I Amerika är NVQ motsvarande en kvalificerad 'State registrerat frisör.' I Skottland är NVQ motsvarande 'Scottish grundexamen.'VRQ
'VRQ' står för 'Yrkesrelaterad examen.' VRQs är studiebaserade, program strukturerad utbildning som ger praktiska färdigheter och kunskaper som krävs för ett visst arbete. Den sökande måste ta skriftliga prov samt måste bedömas på grundval av arbetsplatsrelaterad verksamhet. VRQs är mer populära kvalifikationer. De har olika nivåer som representerar kunskap och skicklighet som förvärvats av kandidaten. Nivå 1 representerar Nybörjare, nivå 2-Intermediate, nivå 3-Advanced och nivå 4-Senior / management. Certifieringen ges av internationella organ såsom City \u0026 amp; Gillen eller VTCT, etc.

Sammanfattning:

1. 'NVQ' står för 'National Grundexamen'; 'VRQ' står för 'Vocationally- Relaterade examen.'