Skillnaden mellan EDD och PhDEDD vs PhD

För de flesta människor, bedriver en högre utbildning kan antingen vara ett sätt att avancera, eller det är något som kommer att ge dem en personlig känsla av prestation och tillfredsställelse. De vanligaste grad av högre utbildning, är oftast en doktorsexamen eller EdD '' men vad är de viktigaste skillnaderna mellan de två? Det är precis vad vi kommer att försöka ta reda på.

Först, låt oss lära sig vad PhD handlar om. PhD är den förkortade versionen av filosofie doktor. Detta är en avancerad akademisk examen beviljas av universitet, och det anses vara en av de högsta pedagogiska grader som man kan tjäna. Du kan tjäna en doktorsexamen för ett brett spektrum av discipliner och studieområden, särskilt när det gäller vetenskap och humaniora.

Om du söker en position som en universitetsprofessor eller forskare, som har en doktorsexamen skulle definitivt komma till hands. Det finns även lediga jobb som specifikt kräver sökande att få en doktorsexamen innan de kan användas.

Å andra sidan, är ett EDD, eller en doktor Utbildning Examen, en doktorsexamen som är disciplin-baserade. Syftet med denna utbildnings grad är att förbereda en person för arbete inom den akademiska, administration och kliniska eller forskartjänster i utbildningsinstitutioner. Precis som en PhD, är EDD en terminal grad som faktiskt är erkänd av National Science Foundation, eftersom det är likvärdigt med en doktorsexamen.

Så hur ska du avgöra vilken av de två grader du bör eftersträva? I grund och botten, både EDD och PhD är forskningsbaserade, och de båda kräver att akademisk stringens innan du kan avsluta examen. Beroende på läroanstalten där du kommer att avsluta examen, kan du antingen ha en EDD eller en doktorsexamen som en utbildning.Både EDD och grad innehavare PhD kan kvalificera sig för jobb som universitetsprofessorer eller lärare, skolintendenter, personaldirektörer eller uppdragsgivare. En annan viktig skillnad mellan de två, är att en doktor är en mer traditionell grad, eftersom det innehåller mer omfattande kurser under de första två åren, så att en student kan specialisera sig på ett visst område. Å andra sidan, är EDD en kombination, eller naturligtvis arbete, med en kortare uppsats än en PhD. Om du ännu inte är säker på vad fokus för dina studier bör vara, är EDD definitivt ett bättre val för dig.

Sammanfattning:

1. En doktorsexamen kräver mer rigorös träning under de första två åren, medan ett EDD innebär en kombination av ämne studier och naturligtvis arbeta under de första två åren.

2. En PhD erbjuder kompetens för en person att bli en expert på ett brett spektrum av discipliner, medan en EDD är mer disciplin-baserade.