Skillnaden mellan agent och managerAgent vs föreståndaren

Agent och manager är termer som ofta används i underhållningsbranschen. Agenter och chefer är en del av industrin och industrin skulle inte vara densamma utan dem.

Vem är en agent? En agent är en som hittar och säljer arbete för en annan person. I faktiska termer, ett medel representerar en person i branschen. Han eller hon är fullt medveten om ett 's talanger och förmågor, och sedan marknadsför dessa förmågor till andra. Det är agenten som kommer i kontakt med finansiärer och distributörer för att sälja produkter. Om du är en regissör, ​​kan agenten hitta några projekt.

Nu kommer till chefer, är han eller hon en person som är en del av en person 'karriär. Till skillnad från agenten arbetar chef i en stödjande roll. En chef är en person som hanterar en person' karriär. En chef är en person som samordnar alla aspekter av en professionell som inte har mycket tid.

I motsats till agenter, chefer nära kopplade till de inblandade personerna. En chef är en person som ger ekonomiska, juridiska och företagsrådgivning. Chefer har mycket mer tillhörighet till proffs än medel. En chef kommer att tillbringa mer tid med en professionell än en agent. Till skillnad från en agent, har en chef en mer heltäckande service.En agent kan kallas en franchisegivare, som betalas för det jobb han eller hon är berättigad med. Agenten får en fast provision för det arbete han utför. Å andra sidan, chefer nästan permanent utsedd, och de drar fast lön. En chef kommer att tjäna mer än en agent.

En chef hanterar övergripande karriär en professionell, medan en agent är bara ansvarig för den levande del av en professionell 'karriär.

Sammanfattning:

1. En agent är en som hittar och säljer arbete för en annan person. En chef är en som hanterar en person 'karriär.
2. Till skillnad från agenten, är en chef en person som samordnar alla aspekter av en professionell som inte har mycket tid.
3. I motsats till agenter, chefer nära kopplade till de inblandade personerna.
4. En chef kommer att tillbringa mer tid med en professionell än en agent.
5. Till skillnad från en agent, har en chef en mer heltäckande service.