Skillnaden mellan fastighetsmäklare och mäklareMäklaren vs Broker

Termerna 'mäklaren' och 'mäklare' eller 'fastighetsmäklare' är titlar som har använts omväxlande av någon att hänvisa till dem som är specialiserade inom handeln eller transaktioner som rör fastigheter. Men dessa två skiljer sig från varandra, och en ren skiljelinje måste dras mellan dem.

Du kan inte skylla på människor som inte är väl bevandrade med industrin av fastigheter att hävda att en fastighetsmäklare och mäklare är ett och samma. I några aspekter, är de faktiskt rätt eftersom en mäklare kan vara en mäklaren, men inte alla mäklare anses fastighetsmäklare. Dessutom har flera länder följer olika metoder i fastigheter, och detta inkluderar överlappningen i roller mellan mäklare och fastighetsmäklare. Vissa nationer ens överväga agenter och mäklare som en och samma.

Ändå mäklare är individer som förhandlar mellan säljaren och köparen. De är de mellanliggande medier som hjälper stänga en affär eller handel. För att bli en, bör du inte bara har rätt kunskap utan även rätt mängd erfarenhet. Termen 'mäklare' är faktiskt en licens som tillåter en individ att utföra funktioner i sfären av fastigheter.

Fastighetsmäklare, däremot, är en del av NAR (National Association of Realtors). Det är en organisation med strikta etiska koder som ska följas av alla dess medlemmar. Detta innebär att fastighetsmäklare har bättre meriter än sina mindre motsvarigheter C mäklare och fastighetsmäklare. För en att bli en del av mäklaren 'organisation, måste han först etablera en fast uppsättning rena poster. Det har uppskattats att det redan finns omkring 1. 3 milj av dem enbart i USA. Det' är ytterligare en miljon bestående av agenter och mäklare, men de ingår inte i denna räkning eftersom de inte NAR certifierade medlemmar.När du hyr en fastighetsmäklare, ofta kommer de automatiskt att vara de att anställa den bästa agent för din situation. De är tekniskt skickligare än generiska mäklare. Det 'är därför de är ofta top pick för de flesta köpare eller säljare. Och framför allt, i större förorts stadsområden, fastighetsmäklare är mer föredraget i motsats till mäklare. I en mindre stad, men en generisk mäklare kan bara tjäna till samma ändamål.

Sammanfattning:

1. En fastighetsmäklare är antingen en mycket skicklig agent eller en mycket erfaren mäklare utan alla mäklare omedelbart betraktas som fastighetsmäklare.
2. En fastighetsmäklare är en medlem av National Association of Realtors.
3. fastighetsmäklare har bättre meriter och är praktiskt taget skickligare än generiska mäklare.