Skillnaden mellan SAT och ACTSAT vs ACT

Skillnaden mellan SAT och ACT poäng kan vara förvirrande, särskilt om du aren 't klart på vilka skolor föredrar som testar. SAT poäng var en gång igenkännlig test av nordöstra, och var den främsta testet på västkusten skolor. ACT test var mer ett test av Midwestern skolor. Detta är inte längre fallet.

På grund av många pedagogiska förändringar, skolor över hela landet har nu möjlighet att acceptera antingen provresultat för deras tillämpning. Detta kan vara goda nyheter. Varje test är utformat för att visa styrkan av studenter på olika sätt. Medan vissa elever känner att ta båda testerna kommer att ge dem en stark fördel för deras college ansökningsprocessen, om du förstår vilka tester kommer att representera det bästa, du 'kommer att kunna göra ett bra val.

Vetenskap och resonemang färdigheter bedöms i ACT-testet. För matematiska färdigheter, ACT-testet erbjuder också trigonometri frågor. ACT testet inte har vad som är känt som den 'gissa påföljd'. Detta kan visa sig vara mycket fördelaktigt för de tvivelaktiga svar. Dessutom är grammatik väl lyfte i ACT-testet.

SAT saknar vetenskap och resonemang färdigheter. Om du har verkligen en stark ordförråd kommer SAT visa dem väl. ACT-testet är flervals hela vägen igenom, medan den lör är mer än bara flervalsfrågor.

För dem med styrkor i själva verket memorering, kunskapsinnehåll och informationsanvändning, kan ACT-testet är det lämpligaste valet. För en student med stark kritiskt tänkande, SAT poäng kan vara vägen att gå.

Poängsättningssystemet som används för båda testerna är mycket annorlunda. Den illustriously sökt perfekt poäng på SAT är en fullständig 1600, medan 1000 anses vara genomsnittliga. ACT Testet gjorde på en skala från 1 till 36. Medelpoängen faller någonstans längs scoring skala av 17 till 23. ACT erbjuder en mer komplett poängsystem, med sub poäng i varje avsnitt så att styrkor och svagheter är markerade.

Sammanfattning:

1. SAT var en gång för skolor på kusterna och de nordöstra skolor.

2. ACT var en gång speciellt för medel statliga skolor.3. ACT erbjuder trigonometri ämneskategorier.

4. Det finns ingen gissa straff för ACT-testet.

5. Vetenskap och färdigheter resonemang är markerade med ACT-tester.

6. ACT visar grammatik.

7. SAT erkänner omfattande ordförråd.

8. SAT är inte begränsat till enbart flervalsfrågor.

9. 1600 är den högsta möjliga poäng för SAT test.